Kvinna skuren i hals och mage – ungdomar i a-traktor misstänkta

Publicerad 2021-05-30

Polis patrullerade i natt i Upplands Väsby centrum när allmänhet påkallade deras uppmärksamhet.

Då hittades en svårt knivskadad ung kvinna som flögs till sjukhus.

Tre unga kvinnor är nu brottsmisstänkta i ärendet.

Polispatrullen körde genom Vilundaområdet i centrala Upplands Väsby vid 02-tiden i natt.

– En patrull som är ute på en rutinpatrullering blir då uppmärksammad av allmänheten om att det fanns en knivskadad person på platsen, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen.

Hon berättar att det rör sig om en ung kvinna i övre tonåren som hittats knivskadad, hon ska vara skuren i halsen och i magen. Kvinnan flögs till sjukhus i ambulanshelikopter och skadorna beskrivs som allvarliga.

Vittnen uppger för polis att en a-traktor lämnat brottsplatsen i samband med händelsen. Det fordonet hittas under natten av polis och två unga tjejer som befinner sig i fordonet grips.

– En tredje person grips också senare, säger Anna Westberg.

Två av de misstänkta är under 18 år. Även den tredje misstänkta är en ung kvinna. Alla tre har under morgonen anhållits.

Två misstänks för försök till mord och en är misstänkt för skyddande av brottsling.

A-traktorn är tagen i beslag för en tekniskundersökning. Under natten och morgonen har även fyndplats undersökts av polisens tekniker och i morse hävdes avspärrningarna.

– Nu kommer vi att hålla förhör och det finns en del vitten som är hörda redan, men vad de har sett och berättat vet jag inte i nuläget, säger Anna Westberg.

Följ ämnen i artikeln