Ung man får fängelse för taximisshandel

TT

Publicerad 2021-03-02

En man i 20-årsåldern får fängelse efter att ha misshandlat en taxichaufför. Arkivbild.

En man i 20-årsåldern döms till fängelse efter att ha misshandlat en taxichaufför så att denne drabbades av bland annat hjärnblödningar, fick frakturer i ansiktet samt utslagna tänder.

De var för drygt ett år sedan som den berusade mannen beställde en taxi som han sedan åkte till flera adresser i Göteborgsområdet med, troligtvis för att köpa narkotika, skriver Göteborgs-Posten.

"Killen hoppade ur och gick iväg, sen kom han tillbaka och hade fixat något. Jag tror han köpte gräs (cannabis) för det luktade så", säger taxichauffören i förhör enligt GP.

Efter en resa med flera stopp, som höll på i en och en halv timma, misshandlades taxichauffören då mannen anklagade honom för att ha lurats. En förbipasserande larmade polis och ambulans och när de kom flydde mannen. Han greps efter ungefär en månad och erkände då i stort sett allt.

Mannen döms till ett års fängelse för grov misshandel samt olaga hot. Taxichauffören, en man i 40-årsåldern, får ett skadestånd på 75 000 kronor. Han har fortfarande inte kunnat återgå till arbetet.