Flera döda och saknade efter husras i Miami

Publicerad 2021-06-24

Minst tre har dött efter att delar av ett höghus i Miami Beach i Florida har kollapsat.

Räddningspådraget beskrivs som massivt och enligt lokal polis saknas fortfarande 99 personer.

– Det är förfärligt, säger ett vittne till norska Dagbladet.

Delar av en flervåningsbyggnad i Miami Beach i Florida i USA har rasat, enligt myndigheterna. Räddningstjänsten har skickat 80 enheter till platsen, enligt ABC News.

Minst tre personer har dött, minst tio har skadats och 99 människor saknas. Det meddelade polisen i Miami i samband med en pressträff under torsdagen. Det rapporterar lokal media.

Uppemot ett åttiotal enheter är på plats och arbetar. Stora delar av områden 88th Street och Collins Avenue har spärrats av och trafiken har fått ledas om.

Enligt tidningen Miami Herald ska halva byggnaden ha rasat. Det rör sig om cirka 55 bostäder som förstörts och det är oklart vad som orsakade raset.

Enligt uppgifter till en reporter på Yeshiva News är minst två personer skadade och vittnen har hört personer instängda i rasmassorna som ropar på hjälp.

Enligt Miami Herald har krisledningen i Miami sagt att räddningstjänsten tror att alla överlevande är ute ur byggnaden. Samtidigt saknas 51 personer.

Norska Dagbladet har varit i kontakt med ett vittne som bor strax intill byggnaden som kollapsade.

– Det är förfärligt, säger vittnet om det som inträffade, till tidningen.

Vidare berättar personen att strömmen stängts av i hela kvarter.

En video som kanalen NBC har publicerat visar hur räddningsenheter hjälper en pojke, som var vid liv, ut ur rasmassorna. Han förs vidare för att få sjukvård.