Annie Lööf beredd att sitta i regering med S – M till motangrepp

Publicerad 2021-03-09

Annie Lööf kan tänka sig att ingå i en S-ledd regering efter valet.

Det får Moderaterna att lyfta ett varningens finger till borgerliga väljare.

– Bra konsumentinformation för väljarna – att en röst på Centerpartiet inte bara är en röst på Stefan Löfven utan även Vänsterpartiet, säger Elisabeth Svantesson, i Aktuellt.

Centerpartiet kan tänka sig att ingå i en S-ledd regering efter nästa val.

– Centerpartiet går inte till val på att sitta i opposition och inte få något gjort. Vi kommer självklart gå till val på att sitta i regeringsställning. Vi är beredda att sitta i regering med både Socialdemokrater och Moderater, säger partiledaren Annie Lööf i en intervju med Expressen.

Annie Lööf öppnar för att sitta i en S-ledd regering efter valet nästa år.

Har förändrats

Annie Lööf vill hitta en lösning som exkluderar både Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.

C-ledaren tycker att övriga borgerliga partier har förändrats.

– Det är en väldigt tydlig förändring som Moderaterna gjort sista året. Där man nu fullt ut förordar ett budgetsamarbete med Sverigedemokraterna. Och Moderaterna måste välja väg: Man kan inte samtidigt budgetförhandla med Centerpartiet om man också budgetförhandlar med Sverigedemokraterna, säger Annie Lööf till Expressen.

”Bra konsumentinfo”

Moderaterna gillar inte Annie Lööfs uttalande. Partiets ekonomisk-politiske talesperson Elisabeth Svantesson höjde ett varningens finger till centerpartiets väljare.

– Bra konsumentinformation för väljarna – att en röst på Centerpartiet inte bara är en röst på Stefan Löfven utan även Vänsterpartiet, säger hon i Aktuellt.

Elisabeth Svantesson, (M)