Trump: Borde kanske ha förbjudit Twitter

Uppdaterad 2021-06-09 | Publicerad 2021-06-08

Twitter raderade presidentens tweet. Då förbjöd Nigeria plattformen.

Nu gratulerar Donald Trump Nigeria – och säger att han kanske borde ha förbjudit Twitter under sitt presidentskap.

Förra veckan raderade Twitter en tweet från Nigerias president Muhammadu Buhari, då den bröt mot Twitters regler om ”kränkande beteende”. I fredags förbjöd landets regering plattformen på obestämd framtid.

Nu gratulerar USA:s före detta president Donald Trump Nigeria för att ha förbjudit Twitter.

”Grattis till landet Nigeria, som precis har förbjudit Twitter för att de bannade deras president”, skriver Trump i  ett uttalande.

En gång i tiden refererade Trump till afrikanska länder, inklusive Nigeria som ”shit–hole-countries”. Nu tycker expresidenten att fler länder borde följa Nigerias exempel och förbjuda Twitter och Facebook, för att de “inte tillåter yttrandefrihet”.

Trump var tidigare en flitig twittrare, både före och under sin tid i vita huset. Men nu blickar han tillbaka på sitt presidentskap, och skriver att han själv kanske borde ha förbjudit Twitter under sin ämbetstid.

”Men Zuckerberg (Facebooks grundare reds anm.) fortsatte ringa mig för att säga hur bra jag var”, skriver Trump.

Sedan stormningen av Kapitolium i januari är han permanent avstängd från plattformen, på grund av fortsatt risk för uppvigling till våld. Han är också avstängd från Facebook, och kommer vara det under åtminstone två år till.

Donald Trump

Trump började nyligen blogga för att kunna kommunicera med sina följare, när han inte längre kan göra det på sociala medier. Men det stora engagemanget uteblev, och han stängde ned bloggen mindre än en månad efter lanseringen.

Muhammadu Buhari

ANNONS