Uppgifter: Taxibil beslagtagen i mördarjakten

Mordmisstänkt skyller på ”okänd man” i taxi

Publicerad 2020-01-17

Kvinnan hittades död utan kläder i Blackeberg och en man greps misstänkt för mord.

Mannen nekar till brott och ska ha uppgett att han körde kvinnan och en okänd man till mordplatsen i en taxi.

I sökandet efter ”den okända mannen” ska taxibilen nu vara beslagtagen.

Vid 02-tiden natten mot den 4 januari kallades polis och ambulans till ett flerfamiljshus i Blackeberg i nordvästra Stockholm.

Larmet gällde att en kvinna i 60-årsåldern drabbats av ett sjukdomsfall.

Men när pådraget tog sig in i lägenheten startade man en brottsutredning.

– Det fanns omständigheter som gjorde att man valde att inleda en förundersökning på mord, säger kammaråklagare Josefina Yalo.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska kvinnan ha hittats utan kläder. Hon ska enligt samma uppgifter ha legat på golvet och haft en skada i huvudet.

Äldre man misstänkt

På platsen fanns en man i 80-årsåldern som uppgav att det var han som hittade kvinnan, enligt uppgifterna. Han greps misstänkt för mord och anhölls senare av en jouråklagare.

Mannen nekar till brott, och enligt Aftonbladets källor har han i förhör hävdat att en för honom okänd man kan ligga bakom det misstänkta mordet.

Han ska ha uppgett att han i en taxi körde kvinnan och den ”okända mannen” till lägenheten och där lämnat dem. När han senare under natten åkte tillbaka till bostaden hittade han den döda kvinnan, enligt egen utsago i förhör.

Polisen har tagit hans taxibil i beslag för att försöka säkra spår som kan leda mordutredarna till en möjlig gärningsman som den misstänkte ännu inte kunnat namnge.

Kartlägger sista timmarna

Polisen efterlyser tips och ber allmänheten om hjälp för att komma framåt i mordutredningen.

Man vill bland annat kartlägga kvinnans sista timmar i livet och vädjar därför om att få in iakttagelser.

Polisen är särskilt intresserade av observationer av offret vid Blackebergs torg och kring Holbergsgatan mellan den 3 januari cirka klockan 23.00 till den 4 januari cirka klockan 02.00.

I efterlysningen skriver polisen att personer som sett henne eller hennes sällskap, som ”kan ha varit någon man”, under den aktuella tiden, att ringa 114 14 eller besöka närmsta polisstation.

”Pågår utredningsåtgärder”

I brist på bevis släpptes mannen på fri fot, och senare samma vecka uppgav polisen att misstankarna mot honom försvagats.

– Jag har hävt anhållandet men han är fortfarande misstänkt, sa Josefina Yalo då.

– Min bedömning är att vi inte hade tillräckligt mycket för att det skulle räcka för en häktning.

Yalo vill inte kommentera Aftonbladets uppgifter om att polisen försöker identifiera och spåra en möjlig ”okänd man” i mordoffrets sällskap, som ska ha åkt med i taxin, men säger:

– Just nu pågår det många olika utredningsåtgärder och framför allt vill vi komma fram till vad det är som har hänt.

Följ ämnen i artikeln