Klarade corona – fick räkning på 10 miljoner

TT-AFP

Publicerad 2020-06-14

En man har fått en sjukhusräkning på motsvarande över 10 miljoner kronor efter att ha vårdats på sjukhus i Seattle i två månader. Bild tagen i staden den 4 juni.

En 70-årig man som nästan avlidit av coronaviruset har fått en räkning på över 1,1 miljoner dollar för sina sjukhuskostnader, rapporterar Seattle Times. Summan motsvarar över 10 miljoner kronor.

Mannen lades in på sjukhus i Seattle i nordvästra USA i början av mars och blev kvar där i 62 dygn. Vid ett tillfälle var han så nära att avlida att hans fru och barn fick ta avsked via telefon. Han återhämtade sig dock sedan.

Enligt räkningen, som sträcker sig över 181 sidor, kostar intensivvårdsrummet över 9 700 dollar per dygn. Att rummet gjordes sterilt i 42 dagar kostar 409 000 dollar och de två dagarna när mannens tillstånd var livshotande kostar 100 000 dollar.

Men även om räkningen var en chock så täcks mannen av sjukförsäkringen Medicares program för de äldre, och väntas enligt Seattle Times inte behöva betala allt själv.

– Det kostade en miljon att rädda mitt liv, och jag skulle förstås säga att det är väl använda pengar. Men jag vet även att jag kanske är den enda som tycker det, säger mannen till tidningen.

Följ ämnen i artikeln