Bewars bil drogs ut i vattenmassorna: Fick simma ut

Publicerad 2021-08-18

Plötsligt hade vägbanan förvandlats till en flod.

Bewar Ismail, 22, hamnade mitt i nattens regnoväder när hans bil drogs ut och snabbt började fyllas med vatten.

– Jag tog mig ut genom fönstret och satte mig taket, säger han.

Under natten föll historiskt stora skyfall över Gävle och fyllde byggnader, källare och vägar med vatten. Och Bewar Ismail, som jobbar med att köra ut mat från en grill i staden, befann sig plötsligt mitt i det kaos som regnet orsakade.

Han var på väg tillbaka från en hemkörning när vägen plötsligt försvann under hans bil.

– På långt håll såg det ut som att det inte var så mycket vatten, men när vattnet var två, tre meter framför mig såg jag och började bromsa, berättar Bewar.

Översvämning vid Södra Kungsvägen i Gävle

Bilen fylldes med vatten

Men det var för sent. Vattnet drog bilen och Bewar med sig.

– Först tänkte jag att det inte var så djupt och tänkte att jag kunde vänta tills någon kunde hämta mig. Men så började vatten komma in i bilen, underifrån, genom dörrarna och från fönstren och jag förstod att det var allvarligt, berättar Bewar.

Han lyckades ta sig ut genom bilfönstret och klättrade upp på biltaket som drev vidare mot en tunnel. Efter en stund bestämde han sig för att simma till land.

Bewars vänner kunde inte hämta honom eftersom flera vägar var översvämmade, så genomblöt och nedkyld fick han gå hela vägen in till staden där vännerna hämtade upp honom.

Bewar Ismail, 22, hamnade mitt i nattens regnoväder när hans bil drogs ut och snabbt började fyllas med vatten

”Glad att jag lever”

Förutom att han är fortfarande frusen på morgonen är han chockad över händelsen.

– Jag har bott här i tio år och något sånt här har aldrig hänt förut. Jag tror inte att folk här är förberedda på när sånt här händer, jag såg flera bilar som också höll på att köra ut i vattnet som jag men vände när jag ropade åt dem. Vi behöver bättre beredskap.

Bewars bil är fortfarande kvar under vattenmassorna. Och enligt rapporter är det flera bilar som står kvar på vattenfyllda vägar under morgonen.

– Men jag är bara glad att jag lever idag.

Bewars bil hamnade under vatten

Följ ämnen i artikeln