Ingen anade Madeleines hemlighet

Publicerad 2014-12-20

Dissade skumpan på Nobelfesten men ­ experterna gick bet: Kopplade inte alls

Bebislyckan tog experterna på sängen.

Men när Madde dissade champagnen under Nobelfesten satte spekulationerna i gång.

- Jag kan inte säga att jag fick några indikationer, säger bordsgrannen, kemi­pristagaren Eric Betzig.

Förvåningen var total när hovet i går meddelade nyheten att prinsessan Madeleine och Chris O’Neill åter­igen väntar barn till sommaren.

- Det har egentligen inte funnits några indikationer alls. Hon har ju precis blivit mamma och det är ju inte jättevanligt att man får barn nummer två så snabbt i kungliga sammanhang, ­säger hovexperten Roger Lundgren.

Läsarna hängde med

Men där experterna gick bet var Aftonbladets läsare på hugget.

Redan under Nobelfesten förra veckan hörde flera personer av sig till redaktionen, övertygade om att kungafamiljen väntade tillökning.

De uppmärksamma tittarna som följde SVT:s direktsändning noterade att Madde bar en mer rymlig klänning än vanligt - och att prinsessan dissade champagnen.

Aftonbladets mode­expert Nina Johansson kommenterade de kungliga klänningarna under festen. Även hon är förvånad.

”Tänkte inte på det”

- Jag gjorde inte den kopplingen alls. Men det är flera som har frågat om det var därför som hon hade en lite vidare koppling. Men jag tänkte inte på det, säger Nina Johansson.

I sin kommentar till Madeleines klänning skrev ­Nina Johansson att ”prinsessan känns lite mer nedtonad än föregående år”.

- Det var den känslan man fick, att hon var lite mer diskret. Men jag tänkte mer att hon har blivit lite äldre och fått barn. Då kan ju stilen förändras. Madeleine brukar ju ha tajta klänningar, gärna med urringning, så det här kan absolut ha varit för att man inte skulle lägga fokus på valda delar.

”Nej, vad roligt”

Under Nobelmiddagen flankerades Madeleine av kemipristagarna Stefan W Hell och Eric Betzig.

När Aftonbladet når ­Betzig utbrister han:

- Nej, det visste jag inte. Vad roligt!

Lade du märke till något under middagen?

- Haha. Nej, jag kan inte säga att jag fick några indikationer.

Ni kom inte in på ämnet?

- Nej, du vet - det var vanligt kallprat. Hon bor i New York och min son bor där, så vi ­talade en del om staden.

2010: Ett förhållande tar slut - och ett nytt börjar

I april bryter Madeleine förlovningen med Jonas Bergström efter otrohetsrykten. Hon flyr till New York för att jobba för Childhood Foundation. Under sommaren träffar hon för första gången Chris O’Neill under en middag. I augusti fångas paret på bild när Chris befinner sig i Stockholm för att träffa prinsessan. Under hösten fortsätter paret att umgås - och firar nyår tillsammans i den exklusiva skidorten Aspen.

2011: Kyssar - och Chris träffar Silvia

Madeleine och Chris fångas på bild under en lunch på restaurangen Boathouse i Central Park i New York i januari. I slutet av ­januari pussas och kramas paret under en romantisk middag på Greenwich Hotel. I april träffar Chris drottning Silvia för första gången. I november blir Madeleine och Chis sambor.

2012: Tihi - en förlovning

I juni firar prinsessan Madeleine sin födelsedag i Stockholm med vänner. Chris deltar. Den 17 juni är Chris gäst på prinsessan Estelles dop efter att ha fått en personlig inbjudan. Han deltar också under födelsedagsfirandet för kronprinsessan Victoria den 14 juli. Den 25 oktober kommer nyheten om att paret förlovat sig.

2013: Vigsel i Slottskyrkan

8 juni vigs paret i Slottskyrkan på Kungliga Slottet. Gäster är bland andra kronprins Frederik och kronprinsessan ­Mary av Danmark, kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit av Norge, supermodellen Caroline Winberg, Golfstjärnan Jesper Parnevik, samt Prinsessan ­Madeleines goda vänner: Emma Pernald, Louise Gottlieb, Lovisa de Geer, Katarina och Robert von Horn, Charlotte Kreuger Cederlund med flera.

2014: Prinsessan Leonore föds

2 februari föds prinsessan ­Leonore på Presbyterian Hospital Weill Cornell Medical Center i New York. En överväldigad Chris O’Neill mötte pres­sen efter förlossningen.

- Hon ser ut som sin mamma, och har tio fingrar och tio tår. Det gick väldigt smidigt. Jag var där från början till slut, konstaterar den nyblivne pappan.

n 8 juni, på parets bröllopsdag, döps prinsessan Leonore i Drottningholms slottskyrka i Stockholm av ärkebiskop Anders Wejryd. Leonore bär samma klänning som kusinen prinsessan ­Estelle haft på sig vid sitt dop.

Efter vigseln bjuds det på kalas på Drottningholms slott. Ett hundratal gäster deltar.