Aftonbladet Direkt

Snabba nyheter från Aftonbladet
Här hittar du liverapportering om valet 2022.
Här hittar du alla artiklar om kriget i Ukraina.
Har du frågor till redaktionen? Klicka här.

Fastnålat inlägg
Man knivskuren – förd till sjukhus med allvarliga skador
26 juni kl 08.54av Jacob Ruderstam
DELA

En man i 40-årsåldern har fått föras till sjukhus med allvarliga skador efter att ha stuckits med en kniv i Stockholm.

Polisen hanterar ärendet som mordförsök.

Brottsplatsen har under natten varit avspärrad och kriminaltekniker har genomfört en brottsplatsundersökning.

Ingen har gripits.

Senaste nytt
 • Emanuel Silva
  DELA
  En till sjukhus efter mc-olycka

  En motorcykel har kört omkull i Norsborg söder om Stockholm under torsdagskvällen.

  Två personer är inblandade i olyckan. Föraren, som är en man, är förd med ambulans till sjukhus och uppges vara medvetslös.

  – Den andra personen är vid medvetande, säger Daniel Wikdahl på Stockholmspolisen.

  Både ambulans, polis och räddningstjänst larmades till platsen.

  Texten uppdateras.

 • Emanuel Silva
  DELA
  Singelolycka på E4 – körfält blockerat

  Trafiken påverkas av en singelolycka på E4 mellan trafikplatserna Stavsjö och Gammelsta i riktning mot Stockholm.

  Händelsen uppges ha stor påverkan på trafiken och ett körfält är blockerat.

  Varningen gick ut vid 22-tiden och trafiken bedöms påverkas fram till klockan 23.45.

 • Emanuel Silva
  DELA
  Död person hittad i vattnet

  En person har hittats död i vattnet i Norra Hamn i centrala Luleå.

  Larmet kom in vid 21.45 och räddningstjänsten uppger att det var en privatperson som hittade personen i vattnet. De uppger även att man misstänker att personen legat i vattnet under en längre tid. Ärendet har nu tagits över av polisen.

  Polisen är på plats och arbetar med ärendet, men de lämnar inte ut några ytterligare detaljer kring händelsen i nuläget.

  Texten uppdateras.

 • Emanuel Silva
  DELA
  Två män smugglade 168 miljoner från Arlanda

  När Södertäljebon stoppades på Arlanda var hans resväskor fulla med pengar. Nu döms han och en kumpan för att ha smugglat 168 miljoner kronor i sedelbuntar. Deras straff blir fem respektive fem och ett halvt års fängelse.

  Det var en dag i maj som tullpersonal på Arlanda fattade misstankar mot Södertäljebon. Hans väska kontrollerades och den visade sig innehålla 25 miljoner kronor. Sedlarna hade paketerats i avfallspåsar, rapporterar SVT Nyheter Södertälje.

  Kumpanen är hemmahörande i Stockholm. Attunda tingsrätt dömer båda männen för grovt näringpenningtvättsbrott. De har smugglat ut 168 miljoner kronor ur landet vid åtta tillfällen under våren och försommaren.

  I bevisningen finns bland annat chattkonversationer. Åklagaren tror att pengarna har koppling till brottslig verksamhet, enligt lokala medier. Under rättegången har männen nekat till brott. (TT)

 • Emanuel Silva
  DELA
  Erdogan: Turkiet på Ukrainas sida

  Turkiets president Recep Tayyip Erdogan säger att landet står på Ukrainas sida i konflikten. Uttalandet kommer bara två veckor efter att presidenten lovade att stärka det politiska och ekonomiska samarbetet med Ryssland.

  Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har på torsdagen träffat både FN:s generalsekreterare António Guterres och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan i Lviv i västra Ukraina.

  Två veckor tidigare mötte Erdogan den ryske presidenten Vladimir Putin i Sotji. Då lovade de båda parterna att stärka det politiska och ekonomiska samarbetet.

  Läs hela TT:s artikel här.

 • Matilda Aprea Malmqvist
  DELA
  Flyg och helikoptrar fullbokade för bränder

  Trots att brandsäsongen är långt ifrån över har MSB hanterat rekordmånga ärenden om luftburet stöd för brandbekämpning.

  På onsdagen begärdes samtliga helikoptrar och skopande flygplan till olika skogsbränder.

  MSB har åtta helikoptrar och två skopande flygplan i beredskap i Sverige.

  – I går upptogs alla våra resurser av åtta bränder, säger Elin Bohman som är pressekreterare på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

  Erik Flink, som är projektledare på MSB:s operativa avdelning, berättar att flygresurserna under gårdagen bekämpade bränder i Uppsala, Östergötland, Småland och Blekinge.

  – Alla resurser vi hade i beredskap behövdes till olika insatser och vi fick flytta runt resurserna för att möta behoven, säger han.

  Under hela årets brandsäsong, som inleddes i april, har sydöstra Sverige varit hårdast drabbat.

  – Det är väldigt torrt i skog och mark och dessutom brist på vatten i Emån, säger Flink.

  Ytterligare en faktor bidrog till att så många bränder utbröt på onsdagen.

  – En viktig orsak var att det drog ett åskoväder över området, och med det blixtnedslag som orsakade bränder, säger Erik Flink. (TT)

 • Matilda Aprea Malmqvist
  DELA
  Brittisk tågpersonal i ny strejk

  Tiotusentals tågarbetare i Storbritannien strejkar under torsdagen med anledning av en konflikt med arbetsgivarna om löner och villkor. Tågtrafiken i landet har kraftigt påverkats med anledning av strejken, och endast ett av fem tåg har avgått som planerat.

  På torsdagen inledde även sophämtare i Skottlands huvudstad Edinburgh en elva dagar lång strejk eftersom de inte är nöjda med den föreslagna löneökningen på 3,5 procent. På fredag planerar arbetarna i Londons kollektivtrafik att inleda en strejk. Hamnarbetarna vid Felixstowe på Englands östkust har blåst till strejk från och med söndag.

  En rad strejker i olika branscher har genomförts i landet under sommaren, mot bakgrund av att den höga inflationen har grävt hål i mångas plånböcker. Strejkvågen är den kraftigaste sedan arbetsmarknadskonflikterna på 1980-talet under den dåvarande premiärministern Margaret Thatcher. (TT)

 • Matilda Aprea Malmqvist
  DELA
  Uppgång på börsen

  Efter en trevande start tog Stockholmsbörsen ett kliv upp i den tidiga förmiddagshandeln. Uppgången tilltog ytterligare och vid 14.30-tiden har det breda OMXS-indexet stigit med 1,1 procent, mer än de större Europabörserna.

  Bland Stockholmsbörsens tungviktare tar verkstadsbolaget Sandvik täten, plus 4,4 procent, gruvbolaget Boliden och telekomkoncernen Ericsson följer tätt inpå, upp 3,0 respektive 2,7 procent. I andra änden märks molntjänstbolaget Sinch, vars kräftgång fortsätter, ner 2,2 procent.

  Spelbolaget Embracer släppte kvartalsrapport på morgonen och meddelade flera nya köp, för uppemot 13 miljarder kronor. Aktien föll rejält först, men återhämtade delar av fallet, och noteras till minus 1,5 procent på eftermiddagen.

  Oljepriset har tagit ny fart upp igen efter att ha fallit stadigt senaste tiden. Ett fat Nordsjöolja kostar på eftermiddagen 95:40 dollar, efter att ha varit nere under 92 dollar härom dagen.

  Kronan har försvagats. En dollar kostar nu 10:41, en euro 10:59. (TT)

 • Matilda Aprea Malmqvist
  DELA
  Olycka mellan mc och personbil

  En personbil och en motorcyklist har kolliderat på E65 strax efter Sturupsrondellen i riktning mot Malmö.

  Vägen är helt stängd i den aktuella körriktningen, skriver polisen på sin hemsida.

  Skadeläget är okänt.

 • Emanuel Silva
  DELA
  Mordmisstankar försvagade – en släppt

  En person hittades död på en plats i Umeå kommun på onsdagen. En man greps och anhölls men efter förhör släpptes han fri igen på torsdagen sedan misstankarna om att brott begåtts försvagats.

  Den avlidne hittades på onsdagsmorgonen, och omständigheter gjorde att brott inte kan uteslutas, uppger polisen.

  Polisen vill inte kommentera om den man som var anhållen men sedan släpptes hade någon relation till den döde.

  Polisen uppger att den dödes identitet ännu inte är fastställd, men att det finns en ”förmodad” identitet. Ärendet övergår nu, enligt polisen, ”i en annan fas med bearbetning och analys av det material som framkommit”. (TT)

 • Emanuel Silva
  DELA
  Regeringen släpper familjeveckan i kärvare tid

  S-regeringen säger nu adjö till planerna på att införa familjeveckan. Vilket var ett vallöfte från 2018 som regeringen inte har lyckats göra verklighet av än. Exempelvis skulle den ge föräldrar större möjligheter att ta ledigt för att vara med barnen i skolan någon dag.

  – Vi kommer att behöva välja bort saker. Jag ser inte att det finns ekonomiskt utrymme och prioritet för att genomföra det. Det väljer vi bort, säger Damberg till TT efter prognospresentationen på Harpsund.

  Några vallöften som kostar pengar har regeringen/S ännu inte lagt fram och Damberg vill inte säga mer än att man vill satsa på välfärden, gå hårt åt brottsligheten samt fortsätta med klimatomställningen. Men reformutrymmet är lite osäkert, enligt Damberg.

  (TT-Aftonbladet)

 • Matilda Aprea Malmqvist
  DELA
  Rushdies förövare: "Förvånad att han överlevde"

  Den 24-årige man som knivhögg författaren Salman Rushdie har formellt anklagats för brottet.

  Mannen säger i en intervju med New York Post att han är förvånad över att författaren har överlevt.

  – När jag hörde att han hade överlevt blev jag förvånad, antar jag, säger han till NY Post som gjort en videointervju från häktet med mannen.

  Den 14 februari 1989 utfärdade Irans dåvarande andliga ledare, ayatolla Ruhollah Khomeini, en fatwa mot Salman Rushdie och prispengar för den som dödade honom för att hans bok ”Satansverserna” ansetts hädisk.

  Den misstänkte 24-åringen vill inte kommentera huruvida han har inspirerats av ”fatwan” eller inte, men säger att han respekterar ayatollan:

  – Jag tycker att han är en fantastisk person. Det är så långt som jag kommer att säga om det, säger mannen, som enligt NY Post fått rådet av sin advokat att inte säga mer i frågan.

  24-åringen uppger att han har läst ”ett par sidor” av Rushdies bok, men säger att han inte gillar honom, och att han ”inte är en särskilt bra person”.

  – Han är någon som attackerade islam, han attackerade dess tro, trossystem.

  När han framträdde i domstol i lördags sade hans försvarsadvokat att han nekar till brottet. (TT)

 

Fråga oss

 

Aftonbladets reportrar och redaktörer svarar på dina frågor.

Ställ dina frågor till redaktionen här!

Senaste nytt
 • Vart hittar jag reportaget om SD som ska haft presskonferens idag gällande vart de fått siffror från?

  Johan

  Jag antar att du syftar på denna :)

  Jennifer Laxén
 • Hej Aftonbladet! Är det någon form av brist på deodoranter just nu? I butikerna gapar det tomt på hyllorna och många är slutsålda online.

  Vill kunna köpa deo igen

  Hej!

  Oj då, vad tråkigt att höra. Nej tyvärr har vi inte hört om någon sådan brist. Hoppas du får tag på en deo :)

  Jennifer Laxén
 • Om Bianca Ingrosso är singel igen, är det verkligen intressant för läsaren?

  Michael

  Som vi tidigare skrivit så är ju alla människor intresserade av olika saker. Man måste ju inte läsa sånt som inte är intressant för en själv :)

  Jennifer Laxén
 • I Uddevalla och vara heter det knivskuren men i Malmö heter det misshandlad,varför denna skillnad?

  Henrik Jildermark

  Om någon blivit knivskuren rubriceras brottet som misshandel.

  Så båda är korrekt.

  Lina Thorén
 • Liven försvann i debatten varför?

  elin

  Livesändningen är avslutad, men här kan se hela debatten.

  Lina Thorén

 

Tipsa oss

 

Vet du mer? Har du ett nyhetstips?

 • Ring 08-411 11 11
 • Skicka sms 71000
 • E-posta tipsa@aftonbladet.se
 • Har du extra känslig information? Använd SecureDrop
   

Om Tipsa!
På Aftonbladet söker vi ständigt efter nya vinklar. Och som läsare är du en viktig del av vårt nyhetsarbete. Med vår tjänst Tipsa! kan du lätt skicka in tips, bilder och video. I våra appar kan vi dessutom nå dig med lokala push-notiser och efterlysningar.
 
Vad händer med mitt tips?
Vi läser alla tips som skickas. Om vi bedömer ditt tips som intressant tar vi kontakt med dig via de kontaktvägar du lämnat. När du skickar din bild eller film till Aftonbladet ger du samtidigt ditt tillstånd till publicering.
 
Hur skyddas mina uppgifter?
Aftonbladet garanterar alla tipsare källskydd, en grundlagsskyddad rättighet enligt Tryckfrihetsförordningen. Alla tips skickas krypterade. Din identitet är skyddad hos oss men redaktionen kan komma att kontakta dig för ytterligare information kring ditt tips.

Vill du vara anonym också för redaktionen finns det flera andra vägar att kontakta oss: du kan ringa från ett dolt nummer eller maila oss från en tillfällig e-postadress, t ex hotmail eller gmail.
 
Får jag ersättning?
Aftonbladet betalar alltid för publicerade nyhetstips och nyhetsbilder/filmer som du äger eller har rätt att sälja. Vi betalar bara till den som är först med tipset eller till den som har ny information om en nyhet.

Beslut om ersättning ska utgå bestäms av tjänstgörande nyhetschef i samband med att tipset lämnas. Vi ersätter inte nyhetstips retroaktivt.

Storleken på ersättningen beror bland annat på dignitet eller hur unik nyheten är och vad den tillför rapporteringen.

När vi efterlyser bilder av mer allmän karaktär, t ex sommarbilder, som inte ingår i en nyhetsrapportering, utgår ingen ersättning.

När du skickar din bild till Aftonbladet ger du samtidigt ditt tillstånd till publicering/publiceringar.
 
Jag blev lovad ersättning. När får jag pengarna?
Arvoden för publicerade nyhetstips, bilder eller filmer betalas ut som lön så snart som möjligt.
 
Våra appar
Tack vare platstjänsten geolokalisering kan du i våra appar få push-notiser med lokala nyheter om händelser just där du befinner dig.

När en större nyhetshändelse inträffat i din närhet skickas en push-notis till dig när du använder Tipsa!

Vi kan samtidigt efterlysa din hjälp i nyhetsrapporteringen. Med dina egna bilder och upplysningar - från där det händer, när det händer.

Aftonbladets appar hittar du i Appstore och Google Play.
 
Bra att tänka på

 • En nyhetshändelse kan vara dramatisk. Se till att du aldrig är i vägen för räddningspersonal eller polis. Utsätt inte dig själv eller andra för några risker. Tänk på den personliga integriteten. Var inte för närgången utan håll dig på behörigt avstånd.
 • En bra nyhetsbild eller film vill vi publicera direkt. Med appens hjälp når du vår nyhetsredaktion snabbast och din bild eller live-film kan publiceras på Aftonbladet inom några minuter.
 • Allmänna åsikter, teorier eller spekulationer är inte nyhetstips.

 

Aftonbladet

/

Nyheter

/

SENASTE NYTT