Ordentlig höstkänsla för Malmö i helgen

Publicerad 2020-11-20

Pildammsparken i höstskrud.

De Malmöbor som vill ha sol i helgen får passa på under fredagen eller söndag förmiddag.

Annars präglar lågtryck, blåst och mulet väder helgen.

– Det blir en ordentlig höstkänsla här under helgen, säger meteorologen Mikael Sjöstrand.

Fredagsmorgonen väntas vara kylig men enbart någon enstaka plusgrad.

– Det blir klart väder och soligt under större delen av fredagen. Det blir dock inte mycket varmare än fem sex plusgrader. Det är inte lika blåsigt som under. Torsdagen, utan det blir lite lugnare som det ser ut nu, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

Till lördagen sen så väntas regn.

– Helgen blir inte lika härlig, det är nya lågtryck som närmar sig vilket gör att de mulnar på tidigt under lördagen, kanske mest mulet på morgonen, någon gång under förmiddagen kommer regnet in och så kommer det att regna större delen av lördagen.

Temperaturer på lördagen väntas ligga på omkring 8 – 10 grader.

– Det är dock hårda vindbyar, så även om det är 8 – 10 plusgrader så kommer det nog inte kännas så mycket mer än fem grader, ungefär. 

”Fånga solen på förmiddagen”

På söndagen väntas mer växlande väder med varierad molnighet. Det kommer att vara lite varierad molnighet, så tidvis soligt och tidvis lite moln som drar in men

– Om man vill fånga solen så är det framför allt på förmiddagen på söndag, som ser ut att vara lite mer sol, sen ser det ut att mulna på till slutet av dagen.

Västra Hamnen med Turning Torso förra söndagen. Även under fredagen, och på söndag förmiddag, kan man fånga sol i Malmö.

Temperaturmässigt så är det omkring 8-9 grader under söndagen, men det blir fortsatt småblåsigt, säger Mikael Sjöstrand.

– Det blir en ordentlig höstkänsla här under helgen, helt enkelt.

Under nästa vecka fortsätter det lite på samma spår.

– Måndag ser ut att bjuda på en hel del sol och sen ser det ut att slå om till blött och ganska mkt regn på tisdagen. Det fortsätter att vara lite sådär ”varannandagsväder”, säger Mikael Sjöstrand.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln