Elgiganten svarar: Därför fanns det bara julpapper

Publicerad 2021-07-21

I går fanns bara julpapper på Elgiganten när Christer, 65, skulle slå in en födelsedagspresent.

Nu svarar Elgiganten på varför.

– Det vanliga presentpapperet på Elgiganten i Visby tog helt enkelt slut under gårdagen, skriver företagets kommunikationsansvarigea Li Persson.

På tisdagen berättade Aftonbladet om Christer som var på Elgiganten i Visby och köpte en födelsedagspresent till sin dotter.

När han skulle slå in paketet fick han sig en överraskning. Det enda som fanns vid inslagningshörnan var fyra rullar julklappspapper.

– Det var väl det papper de hade. Men jag kan tycka att det är lite respektlöst att anta att kunden ska stå mitt i högsommaren och slå in saker med julpapper, sa Christer på tisdagen.

Montage. Christer, 56, har fått svar av Elgiganten.

”Tydligen många som handlade”

Men nu får Christer, och alla som undrat, svar: Allt annat presentpapper slut.

”Det fanns presentpapper när varuhuset öppnade men tydligen var det många som inhandlade presenter på Elgiganten i Visby igår, därför tog det slut”, skriver Elgigantens kommunikationsansvariga Li Persson i ett mejl till Aftonbladet:

”Nu finns det somriga alternativ”

Pappret som var över från i julas låg under disken. Li Persson skriver att hon förstår att kunderna tolkade det som att julpapper var det enda som erbjöds. Men att de givetvis erbjuder annat paketpapper under sommarmånaderna.

”Varuhuschefen i Visby har meddelat att de införskaffat nytt paketpapper, så nu finns det somriga alternativ för dem som önskar att slå in sina paket”, skriver hon.

Ett svar som Christer i Visby är nöjd med:

– Det var en bra förklaring tycker jag.