Nederländska rådet: Hitta en sexpartner

Publicerad 2020-05-16

Saknar du en fast sexpartner under coronakrisen? I så fall kan det vara dags att hitta en, meddelar hälso- och miljöinstitutet i Nederländerna.

Även vänner och bekanta har ombetts hålla en och en halv meters distans till varandra i hemmamiljö. Men nu kommer Nederländernas hälso- och miljöinstitut, RIVM, med nya bud, enligt The Guardian.

Singlar uppmanas hitta en återkommande sexuell partner. ”Det är rimligt att även singlar vill ha fysisk kontakt”, är budskapet.

”Diskutera hur ni löser det på bästa sätt. Till exempel: träffa samma person och ha fysisk eller sexuell kontakt (exempelvis en ’myskompis’ eller ’sexkompis’), förutsatt att ni båda är friska. Var tydliga med varandra kring hur många andra ni träffar. Ju fler personer du träffar desto större risk att sprida coronaviruset”, meddelar institutet enligt The Guardian.

Rekommenderar distanssex

Personer i parförhållanden avråds dessutom av RIVM att ha sex med varandra om den ena är smittad eller har symtom. I stället rekommenderar man onani eller distanssex.

När den danska Sundhedsstyrelsen fick frågan om singlar kan ha sex även i coronatider blev svaret ett tydligt, rungande ja. Under en pressträff i april svarade myndighetens chef Sören Broström på frågan.

– Vi är sexuella varelser och självklart kan man ha sex i den här situationen. Sex är bra. Sex är hälsosamt, sa han då.