Storbråk i Malmö – slogs med dammsugarrör

Niklas Svahn/TT

Publicerad 2020-10-25

Polisen har skickat flera patruller till platsen. Arkivbild.

Ett större bråk med uppemot 30 personer inblandade bröt under kvällen ut i Malmö. Bråket förflyttade sig till minst tre olika platser och personerna slogs med tillhyggen och dammsugarrör.

Polisen fick in de första larmen från boende i närheten av Folkets park vid 19.50-tiden. Vittnen beskrev bråket som något familjerelaterat.

– Vi har ett 30-tal personer inblandade i detta. Här har man sett tillhyggen i form av något järnrör, något dammsugarrör, och någon form av påk också. Slåss rejält, enligt uppringarna, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Bråket avstyrdes relativt snabbt och ingen person behövde föras till sjukhus.

– Inget brott är konstaterat mer än två stycken som ska tillbringa natten i fyllecell, och en misstänkt för våldsamt motstånd mot polis. Det är ingen som vill anmäla någonting, säger Evelina Olsson.

Men bara en halvtimme senare kom nya samtal från vittnen på Bergsgatan om att personer som deltagit i bråket förflyttat sig några hundra meter och börjat slåss på nytt. Polisen var på plats och det finns inga uppgifter om att någon skadats allvarligt.

– Det var lugnt när vi kom dit, eventuellt kommer vi att upprätta en anmälan om misshandel, säger Olsson.

Sedan brakade det loss en tredje gång vid 23-tiden på Värnhemsgatan. Då var ett tiotal personer inblandade. Två personer fick föras med ambulans till sjukhus, de var kontaktbara men ville inte prata med polisen. Ytterligare en person omhändertogs för berusning.