Okänd man kastade sten mot Maria: ”Jag skrek för mitt liv”

Publicerad 2018-09-20

En okänd gärningsman kastade kullerstenar mot 37-åriga Maria när hon satt och tiggde i centrala Stockholm.

Nu söker polisen efter den okända gärningsmannen och efter vittnen till misshandeln.

– Det kändes som att stenen gick rakt igenom min kropp, säger Maria till Efterlyst.

Flera EU-migranter i Stockholm lever i skräck att bli misshandlade efter det misstänkta mordet på tiggaren Gica i Huskvarna i början av augusti.

– Jag känner mig väldigt otrygg. Jag vågar inte be folk om pengar eller göra annat som kan leda till att människor blir upprörda.
– Många andra tänker på precis samma sätt. Vi vet aldrig vem som kan vilja oss ont. Nästa gång kan det vara någon av oss som blir dödad, har 29-åriga Geta Iourgu tidigare berättat för Aftonbladet.

Vid lunchtid den 5 augusti i år satt EU-migranten som i Efterlysts inslag vill bli kallad för ”Maria” och tiggde på Klara västra Kyrkogata i centrala Stockholm.

”Skrek för mitt liv”

En man gick förbi och kastade två stora kullerstenar mot henne. Maria träffades två gånger i ryggen. För Efterlyst beskriver hon smärtan hon kände när stenarna träffade hennes kropp.

– Det kändes som att stenen gick rakt igenom min kropp. Jag skrek för mitt liv, berättar Maria för Efterlyst.

Mannen lämnade platsen och kort därefter kommer två kvinnor fram till Maria för att hjälpa henne.

Nu söker polisen efter gärningsmannen och efter vittnen som kan ha sett något i samband med misshandeln. Polisen vill komma i kontakt med en man som synts på platsen som beskrivs som vit i hyn, 170–175 centimeter lång med mörkt kortklippt hår. Vid tillfället bar han en blå t-shirt med vit text på fram- och baksida, svarta byxor och gymnastikskor.

Vet du något om misshandeln av Maria? Har du sett något? Ring Efterlyst, 08-702 00 90 eller mejla efterlyst@tv3.se