Man hittad död – misstänkt mord

Publicerad 2016-08-14

Stenkastning mot polis vid avspärrningen

En man hittades död i ett buskage i slutet av en villagata i Ösmo norr om Nynäshamn på söndagseftermiddagen.

Ett stort område har spärrats av för teknisk undersökning och polisen inledde en förundersökning om mord.

– Vi hörde ett skott vid 00.30 i natt, säger en boende i området.

Under söndagskvällen undersökte polisen en bil på den misstänkta mordplatsen.

Ambulans och polis larmades till platsen vid 14-tiden på söndagen. En förbipasserande person hade sett en till synes livlös man som låg i ett buskage i Ösmo, i Nynäshamns kommun.

Mannen visade sig vara död. Eftersom omständigheterna kring dödsfallet är oklara har polisen inlett en förundersökning om mord. Det gjordes klockan 14.29.

– Jag kan inte säga vad det är för omständigheter just nu, säger Anders Lantz, stationsbefäl för polisen i Stockholm syd.

Det var stora mängder blod på platsen och enligt uppgifter till Aftonbladet hade den avlidne mannen flera skador på överkroppen.

Han ska även ha haft något föremål i handen.

Teknisk undersökning

Platsen spärrades av för en teknisk undersökning. Enligt Anders Lantz rör det sig om ett stort område som är avspärrat.

Vad händer nu?

– Nu utreder vi och försöker få tag i vittnen. Vi utreder omständigheterna på plats och gör en teknisk undersökning, säger Anders Lantz.

Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisens regionledningscentral, förklarar att det är oklart om polisen fått tag i några vittnen eller gjort fynd på platsen.

– Jag känner inte till om det finns några som har lämnat uppgifter utöver den här personen som upptäckt kroppen, säger han.

Kastade sten mot poliser

Enligt Sven-Erik Olsson utsattes en polispatrull för stenkastning.

– Det kastades stenar mot patrullen som stod och bevakade en del av avspärrningen. En av stenarna landade bara 1,5 meter från poliserna.

– Det var ren tur att den inte träffade. Patrullen hann dock inte uppfatta vem det var som kastade, säger Sven-Erik Olsson.

Polisen har upprättat en anmälan om försök till våld mot tjänsteman.

Hittades vid villagata

Platsen där kroppen hittades ligger i slutet av en villagatan. Enligt Aftonbladets reporter på plats, Oskar Forsberg, hade kriminaltekniker och en hundförare börjat arbeta i området vid 17-tiden.

– Här finns farthinder på gatan och i slutet av vändzonen, cirka 15-20 meter bort, står ett träplank där kroppen hittats, säger han.

Fyra målade polisbilar och en teknikerbuss finns vid avspärrningarna.

– Bakom träplanket ligger det en idrottsplats, en fotbollsplan. Fyndplatsen ligger runt 20 meter bort från det sista huset på gatan. Avspärrningarna går över villagatan och ut i terrängen i grönområdet, säger Oskar Forsberg.

Strax efter 18 spärrade polisens tekniker av kring en vit bil vid den misstänkta mordplatsen. Bilen lyftes upp av en bärgare och undersöktes noggrant under kvällen av teknikerna.

Bredvid bilen stod en lastbil parkerad. Såväl den vita bilen som lastbilen hade fått sina däck punkterade.

”Hörde skott i natt”

Aftonbladet har talat med flera boende i området.

– Jag och min dotter hörde ett skott vid 00.30-tiden i natt. Vi satt och tittade på teve och reagerade båda två på att det var en väldigt hög smäll, säger en granne som vill vara anonym.

En annan boende säger att det hördes en hög smäll natten mot söndag.

– Det var en otroligt hög smäll. Det var som att det small i vår soptunna. Det lät väldigt nära, säger personen.