Villa med lagunpool toppar klicktoppen i Uppsala

Publicerad 2021-01-25

Drömmer du om att ha en pool eller kanske ett spa på tomten?

Om ja så är du inte ensam.

Fyra av de fem mest klickade villorna på Hemnet i Uppsala förra veckan uppfyller kriteriet. Somliga ligger även sjönära.

Börje, Uppsala.

1. Börje, Uppsala

Pris: 6 890 000 kronor. Antal klick: 12 125. Mäklare: Widerlöw & Co.

Den mest klickade bostaden, en modern villa från 2004, hittar vi ungefär tio minuter väster om centrala Uppsala. Huset är på 239 kvadratmeter och rymmer åtta rum, fördelat på två plan. På entréplan finns bland annat ett kök med matplats för upp till 18 personer, vardagsrum, bibliotek/kontor, sovrum, tvättstuga och badrum, utrustat med både dusch och bubbelbadkar. En våning upp finns ett allrum med ryggåstak och utgång till balkongen, fyra sovrum och badrum. På tomten som är på drygt 2 000 kvadratmeter finns också en lagunpool med stenläggning runt, en inglasad veranda med gasspis, ett dubbelgarage med förrådsdel, ett förråd och pumphus.

Fjällnora, Uppsala.

2. Fjällnora, Uppsala

Pris: 4 195 000 kronor. Antal klick: 9 584. Mäklare: Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Den näst mest klickade bostaden, en enplansvilla från 2003, ligger ungefär två kilometer från Fjällnora friluftsgård, en halvtimme utanför centrala Uppsala. Huset är på 184 kvadratmeter och rymmer sju rum: Ett vardagsrum med braskamin, kök, tre sovrum, allrum, badrum, separat wc och tvättstuga. På tomten som är på drygt 1 600 kvadratmeter finns också en brygga till dammen, ett trädäck med spabad och ett dubbelgarage som är inrett till bar och biosalong, men skulle kunna omdisponeras till två sovrum istället enligt mäklaren.

Björklinge, Uppsala.

3. Björklinge, Uppsala

Pris: 5 500 000 kronor. Antal klick: 5 282. Mäklare: Mäklarhuset.

Den tredje mest klickade bostaden, även den en modern enplansvilla, hittar vi i närheten av källsjön Långsjön, öster om Björklinge. Huset som byggdes 2014 är på 229 kvadratmeter och rymmer fem rum: Ett kök och vardagsrum som är öppna upp till nock, tre sovrum, två badrum, arbetsrum och tvättstuga. På tomten som sträcker sig över 4 263 kvadratmeter finns också ett gästhus om 54 kvadratmeter med bland annat kök och badrum, en altan med vedeldad pool och ett dubbelgarage med carport samt förråd

Sunnersta, Uppsala.

4. Sunnersta, Uppsala

Pris: kronor. Antal klick: 4 594. Mäklare: Länsförsäkringar fastighetsförmedling

Den fjärde mest klickade bostaden, en 1,5-plansvilla från 1970, ligger i närheten av Mälaren, söder om centrala Uppsala. Huset är på 184 kvadratmeter och rymmer sju rum. På entréplan finns bland annat ett kök med matplats, ett vardagsrum med täljstenskamin, badrum, tvättstuga, sällskapsrum, arbetsrum och sovrum. På övre plan finns ytterligare tre sovrum och ett badrum.

Sunnersta, Uppsala.

5. Sunnersta, Uppsala

Pris: 7 890 000 kronor. Antal klick: 4 013. Mäklare: Widerlöw & Co.

Den sista bostaden på listan, en tvåplansvilla från 1992, har toppat de två senaste klicktopparna i Uppsala. Villan som ligger ett par minuter från Ekoln är på 195 kvadratmeter och rymmer sju rum. På entréplan finns matsal och vardagsrum med kakelugn, kök med köksö, allrum, förråd, badrum och en tvättstuga. Från matplatsen når man ut till trädäcket där poolen finns. På övre plan hittar du tre sovrum, ett allrum samt wc/dusch. Tomten är 776 kvadratmeter stor och här finns en carport.

Följ ämnen i artikeln