Död person hittad i skogen – polisen utreder mord

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

En person har hittats död i skogen vid Jönköpings flygplats.

Polisen har inlett en mordutredning och misstänker att det rör sig om en man som varit anmäld försvunnen.

– Vi är inte är säkra på hur personen avlidit och kan i nuläget inte utesluta brott, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson på polisen region Öst.

Polisen utreder ett misstänkt mord efter att en person hittats död i skogen i närheten av Jönköpings flygplats i riktning mot Dumme mosse naturreservat.

Polisen larmades till platsen strax före klockan 12 på torsdagen.

– Allmänhet hade då påträffat en avliden vuxen person. Vi har kallat dit flera patruller och platsen har spärrats av, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson på polisen region Öst.

Identiteten på den döda personen är ännu inte fastställd. Under torsdagskvällen meddelade polisen att det tros vara en man som varit försvunnen sedan en kortare tid. Anhöriga till mannen är underrättade om läget.

Identiteten på mannen är ej fastställd.
Foto: Johan Nilsson/TT
Identiteten på mannen är ej fastställd.

Kan inte utesluta brott

Polisen har inlett en förundersökning om mord då det inte går att utesluta att brott ligger bakom dödsfallet.

– Det gör vi för att det inte är uppenbart hur personen avlidit. När vi inte är säkra och om det eventuellt kan ligga ett brott bakom så inleder vi en förundersökning om mord, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson på polisen region Öst.

Kriminaltekniker har under torsdagen genomfört tekniska undersökningar på flera platser. Ett antal personer har hämtats till förhör. Polisen är i övrigt förtegen om omständigheterna kring händelsen.

– Vi genomför flera utredningsåtgärder. Det är ett känsligt ärende och vi arbetar nu på flera håll för att ta reda på vad som hänt, säger Angelica Israelsson Silfver.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN