Man döms till fängelse efter tortyrmord

TT

Publicerad 2020-08-31

En man i 20-årsåldern har dömts för mord till nio års fängelse. Arkivbild.

En man i 20-årsåldern döms för mordet på en 20-årig man i Ånge, i Västernorrland, i december 2019. Mannen döms av Sundsvalls tingsrätt till nio års fängelse samt skadestånd.

Offret blev tejpad runt ansikte, hals, händer och fötter och avled sedan på grund av kvävning. Händelseförloppet beskrivs i domen som långdraget och med tortyrliknande inslag.

Mannen i 20-årsåldern har tillsammans med en annan person frihetsberövat, rånat och tagit livet av offret. Den andra personen har ännu inte kunnat åtalas för gärningarna.

Mannen döms bland annat även för människorov, olaga hot och grovt rån.

Ytterligare tre män har dömts i fallet – en för rån till fängelse i två år och sex månader, en för medhjälp till grov stöld, övergrepp i rättssak och ringa narkotikabrott till fängelse i ett år och nio månader, och ytterligare en för medhjälp till grov stöld till villkorlig dom och dagsböter.

"Alla personer döms för inblandning i olika delar av händelseförloppet. Jag kan konstatera att tingsrätten gått på vår linje när det gäller den man som är åtalad och nu dömd för mord", säger kammaråklagare Christina Edlund Nilsson i ett pressmeddelande.

Den morddömde har erkänt grov stöld men förnekat i övrigt.

Följ ämnen i artikeln