Hemresor begränsas för nyzeeländare

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern. Arkivbild.
Foto: Mark Mitchell/AP/TT
Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern. Arkivbild.

NYHETER

Nyzeeländska myndigheter har begränsat passagerarantalet på inkommande flyg för att minska trycket på landets karantänanläggningar, rapporterar New Zealand Herald.

– Det vi ser är ett ökande antal återvändande nyzeeländare som sätter press på systemet, säger premiärminister Jacinda Ardern.

Man räknar med att omkring 700 nyzeeländare anländer från utlandet varje dag. För tillfället bor cirka 6 000 personer i karantänboenden, vilket är obligatoriskt i två veckor för alla som kommer in i landet.

Air New Zealand har gått med på att tillfälligt begränsa nya bokningar på kort sikt, liksom att se att anpassa de dagliga ankomsterna till den kapacitet som finns på isoleringsanläggningarna, säger bostadsminister Megan Woods.

Premiärministern påpekar att alla nyzeeländare som vill hem ska kunna boka en flygbiljett, men att de kanske måste göra det med lite mer framförhållning.

– Ingen stoppas från att komma hem, det är bara det att vi sprider ut det lite, säger hon.

Den 8 juni lyftes så gott som alla Nya Zeelands coronarelaterade restriktioner, undantaget in- och utresor i landet.

Nya Zeeland har totalt haft mindre än 1 200 bekräftade fall av covid-19, 22 personer har avlidit efter att ha drabbats av sjukdomen.

PODD Coronaökningen i USA

Med Aftonbladets Wolfgang Hansson.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE