Kellys död skjuts upp för andra gången på en vecka

Av: Niklas Eriksson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2
Kelly Renee Gissendaner dömdes till döden för att ha övertygat en dåvarande pojkvän om att mörda mannen hon var gift med.

För andra gången inom loppet av en vecka har Kelly Renee Gissendaner, 46, undvikit döden.

Den 25 februari stoppades hennes avrättning av vinterstormar.

I natt stoppades den igen – på grund av problem med dödsdrogen pentobarbital.

Klockan 00.00 natten mot tisdag skulle dödsstraffet som utdömdes mot Kelly Renee Gissendaner 1997 utföras. Men i sista stund beslutade myndigheterna i Georgia att skjuta upp vad som skulle ha blivit den första avrättningen av en kvinna i staten på 70 år.

Stämpling till mord

Hon dömdes för att ha övertygat en dåvarande pojkvän att mörda hennes make.

Pojkvännen slapp dödsstraff efter att ha vittnat mot 46-åriga Kelly Renee Gissendaner.

Nattens avrättning sköts först upp i väntan på att en sista minuten-överklagan från 46-åringens advokater skulle behandlas.

Bland annat åberopar de att hon inte själv mördade sin make och att hon genomgått en framgångsrik rehabilitering i väntan på att samt att statens lagar gällande avrättningar inte är tillräckligt genomskinliga för att en utomstående granskning av processen ska kunna genomföras, skriver AP.

Problem med dödsdrog

Vid 05-tiden, svensk tid, meddelades att avrättningen skjuts upp på grund av problem med själva dödsdrogen pentobarbital, uppger AP.

Det är andra gången i år som hennes avrättning skjuts upp.

I februari härjade kraftiga vinterstormar över delar av USA men giftinjektionen som skulle ha utdelats den 25:e stoppades eftersom ovädret skulle innebära schemaändringar inom kriminalvården i Georgia.

Publicerad: