Hans brev kom fram – efter 76 år

Publicerad 2022-01-09

John Gonsalves postade brevet till sin mamma 1945. Häromdagen levererades det till hans änka i Woburn,  Massachussetts i USA.

John Gonsalves, 22, postade sitt brev i Tyskland.

Nu har det kommit fram – 76 år senare.

Brevet skickades vid slutet av andra världskriget 1945 dök inte upp förrän i slutet av december förra året. Det var adresserat till hans mamma, som dock är död sedan länge.

Men USPS, det amerikanska postverket, lyckades lokalisera Johns änka till Woburn, Massachussetts, rapporterar tv-kanalen WFXT.

Häromdagen öppnades det handskrivna brevet för första gången sedan det tillslöts för 76 år sedan.

”Kära mamma, jag fick ännu ett brev från dig i dag och är glad att höra att allt är okej. Själv mår jag bra, men matmässigt är det ganska hemskt mest hela tiden”, började John sitt brev.

Han avslutade det med: ”Kärlek och kyssar, din son Johnny. Vi träffas snart, hoppas jag.”

Brevskrivaren John dog 2015, men för hans änka Angelina – som John träffade fem år efter att han skrev sitt brev – blev han som levande på nytt.

– Det är som att han kom tillbaka till mig, säger hon.

Med i försändelsen från USPS skickade personalen med ett eget brev där där hälsningen löd: ”att leverera det här brevet var av yttersta vikt för oss”. När försändelsen hamnade i brevlådan ringde familjen postkontoret för att tacka.

– Tänka sig! 76 år! Jag kunde knappt tro det – och sedan hans handstil och allt. Det var bara fantastiskt, säger Angelina Gonsalves.