Tammy spetsades av strandparasoll – dog

Tammy Perreault till vänster.
Tammy Perreault till vänster.

Tammy Perreault var på stranden i soliga South Carolina.

Då kom ett parasoll flygande och spetsade henne i bröstet.

– Alla ropade ”ducka” och det gjorde vi, men tyvärr var hon i skottlinjen, säger vännen Sherry till WLBT.

Tammy blev 63 år.

I onsdags var 63-åriga Tammy Perreault på stranden i Garden city i South Carolina, USA för att sola och bada.

Men dagen slutade i ett tragiskt öde. Vinden tog tag i ett strandparasoll som lossnade ur sanden och flög iväg. Spetsen träffade Tammy Perreault rakt i bröstet.

Tammys väninna Sherry White var på stranden tillsammans med henne när olyckan inträffade.

– Det kom en kastvind som tog tag i parasollet så det flög iväg i luften och bara fortsatte och fortsatte. Alla ropade ”ducka” och det gjorde vi, men tyvärr var hon i skottlinjen, säger hon till WLBT.

Tammy fick först vård av ledig sjukvårdspersonal som råkade vara på plats. Hon fördes till sjukhus med ambulans men dödförklarades drygt en timme senare.

– Det här är en fruktansvärd händelse och vi vet att vårt samhälle är i sorg. Våra tankar går till kvinnans familj och vänner i denna svåra tid, säger Thomas Bell, talesperson för kristeamet i Horry län.

”Snällaste jag någonsin träffat”

Tammy bodde i området och sörjs av många. Väninnan Sherry White beskriver henne som en livsglad och godhjärtad person som gjorde allt för alla.

– Hon var den mest älskvärda och snällaste person jag någonsin träffat. Hon hade aldrig något ont att säga om någon, säger Sherry White till WLBT.

Tammy hedras och sörjs även av personalen på den lokala strandbaren.

”Det är med tunga hjärtan vi idag sörjer förlusten av en nära vän och godhjärtad lokalbo, Tammy Perreault. Vissa saker kommer man aldrig kunna förstå, men det vi är helt säkra på är att ingen människa har något ont att säga om denna kvinna. Att vara lika vänlig som henne varje dag borde alla sträva efter”, skriver Scotty’s beach bar i ett inlägg på Facebook.

Drabbar oftast kvinnor över 40 år

Senatorerna Tim Kaine och Mark Warner i Virginia vill nu att säkerheten kring strandparasoller ska ses över och om det behövs regler, samt att allmänheten måste upplysas om faran efter att en 55-årig kvinna i Virginai gick samma öde till mötes 2016.

Enligt det amerikanska konsumentverket för produktsäkerhet är det inte helt ovanligt att olyckor sker med strandparasoller. Spetsen kan lossna från marken om vinden tar tag i tyget om parasollet inte förankras tillräckligt i sanden. 3 000 personer skadas varje år i USA i olyckor där parasoller är inblandade, rapporterar ABC News. Myndigheten är inkopplade i Tammys fall och händelsen är under utredning.

”Vi har dessutom ett pågående arbete med att se över möjligheterna för att utveckla en standard som ska hjälpa till att fastställa krav för säkra parasoller”, skriver myndigheten i ett uttalande.

Enligt en studie publicerad i Journal of safety research förra året är majoriteten av de som skadas i parasollolyckor kvinnor över 40 år.

”Den vanligaste skadan var skärsår, skrubbsår eller skador på inre organ. Den kroppsdel som ofta skadas är huvudet/nacken”, står det i studien rapporterar CBS News.

Bild tagen vid Garden city beach 2020.
Bild tagen vid Garden city beach 2020.
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN