Färre besökare har lett till mindre trängsel

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Arvid Nordland menar att vädret har lett till färre besökare, vilket i sin tur gjort att trängseln minskat.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arvid Nordland menar att vädret har lett till färre besökare, vilket i sin tur gjort att trängseln minskat.

Förra veckan gjordes 31 trängselkontroller i Malmö.

Men några avvikelser noterades inte.

– Färre människor besöker uteserveringar och skapar därför mindre trängsel, säger Arvid Nordland, enhetschef på miljöförvaltningen i Malmö stad, i ett pressmeddelande.

Sedan månadsskiftet är det kommunerna själva som har ansvar för trängselkontrollerna på restauranger, kaféer och barer. Den första veckan efter lagändringen gjorde Malmö stad 30 trängselkontroller men noterade inga avvikelser alls.

Mönstret gick i igen den gångna veckan.

Miljöförvaltningen gjorde då totalt 31 trängselkontroller på bland annat Rådmansvången, Lilla Torg, Stortorget och stadens köpcentrum. Någon trängselproblematik fanns det dock inte någonstans.

Svalt väder påverkar

– Att vi inte heller under förra veckan haft några avvikelser är väldigt glädjande och det beror nog på det fortsatt svala vädret. Det gör att färre människor besöker uteserveringar och skapar därför mindre trängsel, säger Arvid Nordland, enhetschef på miljöförvaltningen i Malmö stad, i ett pressmeddelande.

Sedan Malmö stad började med tillsynskontrollerna, ursprungligen på uppdrag av Smittskydd Skåne, i mitten av april har 421 inspektioner gjorts och 47 avvikelser noterats.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE