Man skjuten i Västerås

Utreder koppling till tidigare skottlossning

Av: Joakim Magnå, Sebastian Laneby

Publicerad:
Uppdaterad:

En man i 25-årsåldern sköts i norra Västerås under natten mot tisdagen.

Mannen hittades på McDonalds – men det är inte brottsplatsen.

– Jag reagerade på att det är en bit. Det är inte runt hörnet, säger Johan Thalberg, presstalesperson vid polisen i Västmanland.

Polisen larmades vid 00.40 till en McDonalds-restaurang dit en skottskadad man tagit sig. Mannen fördes till sjukhus i ambulans med skottskador i benet.

– Man har lyckats hålla ett inledande målsägandeförhör. Jag vet inte vad som har framkommit, men han verkar vara talbar i alla fall, sa polisbefälet Jonas Lindgren under natten.

Skottlossningen inträffade utomhus i stadsdelen Gryta någon kilometer från restaurangen. Hur mannen förflyttat sig den sträckan för att larma är oklart.

– Det vet jag inte, sa Jonas Lindgren i natt.

Senare på tisdagen är det fortfarande oklart.

– Jag reagerade på att det är en bit. Det är inte runt hörnet, säger Johan Thalberg, presstalesperson vid polisen i Västmanland.

”Kollar så klart på det”

Brottsplatsen lokaliserades och spärrades av för en teknisk undersökning. Bland annat har polisen sökt med hund i området och förhört vittnen.

Händelsen rubriceras som försök till mord. Ingen misstänkt gärningsman är gripen.

Det är den andra skottlossningen på kort tid i Västerås. I söndags kväll sköts en man i de centrala delarna av staden. Det är oklart om det finns ett samband mellan händelserna.

– Det är för tidigt att säga. Men per rutin kollar man så klart på om det finns en koppling, säger Johan Thalberg.

Nu efterlyser polisen tips.

”Med anledning av att skott har avlossats och att det finns bostäder i närheten kan det finnas fler som kan ha sett eller hört något av händelsen”, går det att läsa på hemsidan.

Har du sett eller hört något? Ring 114 14.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN