Äldre kvinna lurad av falsk bankman

TT

Publicerad 2020-06-17

Bedragaren ska ha uppgett flera bankuppgifter som han inte borde haft kännedom om. Sedan försvann 10 000 kronor från 75-åringens konto. Arkivbild.

En kvinna i Kungsör har utsatts för ett bedrägeri där hon förlorat tusentals kronor. Kvinnan, som är i 75-årsåldern, blev under onsdagskvällen uppringd av en okänd man som påstod att han ringde från hennes banks säkerhetsavdelning. Mannen visste vilken bank kvinnan hade och ringde även från ett 0771-nummer, vilket gjorde att hon kände förtroende för honom.

– Patrullen som var på plats hade känslan av att de kunde sin sak, säger Tobias Ahlén, presstalesperson vid polisens Region Mitt.

Mannen ska även ha uppgett flera bankuppgifter som han inte borde haft kännedom om. Slutligen bad han kvinnan att uppge sin CVC-kod, den säkerhetskod som är placerad på baksidan av kontokortet, och strax därefter försvann 10 000 kronor från kvinnans konto.

Polisen får regelbundet in rapporter om åldringsbrott, men ett liknande tillvägagångssätt har polisen i Region Mitt inte sett. Hur möjligheterna ser ut att få fast bedragaren eller bedragarna är oklart.

– Vi vill gärna berätta om tillvägagångssättet för att folk ska varnas, säger Tobias Ahlén.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln