Polisinsats efter jordgubbskaos på riksväg

Uppdaterad 2020-06-20 | Publicerad 2020-06-19

Polisen i Skåne fick rycka ut när en jordgubbsförsäljning urartade på riksväg 9.

– Ett stort antal bilar stod parkerade längs vägen och folk sprang ute i trafiken, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen.

Vid 10:30 fick polisen i Skåne in ett larm om att en jordgubbsförsäljning urartat och skapat trafikkaos längs riksväg 9 i Ystad. Cirka ett 50-tal bilar hade parkerat längs vägen.

– Många hörde av sig om att ett stort antal bilar parkerat längs vägen och att folk springer ute i trafiken, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen i Skåne.

Poliser på plats rapporterar tillbaka till regionsledningscentralen: “Det är kaos på hela vägen, alla ska ha jordgubbar!”, berättar hon.

Poliserna försöker sedan få kontroll på situationen.

– De tutade och blinkade för att uppmärksamma folk på att de skulle undvika att springa ute i trafiken, säger Evelina Olsson, som uppger att läget förbättrats efter polisinsatsen.

Ingen är misstänkt för något brott i samband med händelsen. Enligt Evelina Olsson stod jordgubbsförsäljarna där de brukar stå.

– Men när det blir så stor anstormning så blir det problem. Folk var väl ute med att köpa jordgubbar i sista stund i år, säger hon.

Följ ämnen i artikeln