David Lega har hittat kärleken: Henne jag har letat efter

Publicerad:

NYHETER

EU-parlamentarikern och KD-politikern David Lega har mött kärleken i företagaren Vega Ranstam.

För Aftonbladet berättar han om lyckan.

– Jag har träffat mitt livs kärlek. Planen är att vi ska flytta ihop, det blir hela paketet med den tjejen, det är henne jag har letat efter.

EU-parlamentarikern och KD-politikern David Lega, 46, har gått från klarhet till klarhet i livet. Från att vara utdömd redan som nyfödd på grund av en gravt handikapp , läkarna sa att han antagligen inte skulle kunna sitta upp utan stöd, så har det gått väldigt bra för Lega.

Han har vunnit otaliga VM- och OS-guld i simning, är en eftertraktad föreläsare och numera politiker i EU-parlamentet för Kristdemokraterna där han sitter i utrikesutskottet och utskottet för mänskliga rättigheter.

Vid sidan om det uppdraget så är han dessutom inte längre singel. I julhelgen ändrade han sin status på Facebook till ”i ett förhållande”.

– Hon heter Vega Ranstam och har ett eget företag, hon jobbar med teckenspråk och gör filmer på Youtube och tolkar låtar. Det är lustigt att hon jobbar med teckenspråk och träffar en med förlamade armar, säger David Lega och skrattar.

1 av 5 | Foto: Privat
EU-parlamentarikern och KD-politikern David Lega har mött kärleken i företagaren Vega Ranstam.

Förhållandet tog sin början på försommaren efter EU-valet. Och det på ett alldeles speciellt sätt.

– Det är jättekonstigt, men vi träffades faktiskt på Instagram. Jag upptäckte en dag att hon följde mig så jag kollade in henne och det visade sig att hon var otroligt söt och charmig och karismatisk. Sedan gillade jag någonting på hennes Insta, hon gillade någonting på min och sedan skrev vi någon kommentar och hon gjorde samma sak. Sedan bytte vi nummer och det blev något sms och sedan började vi ringa och sedan blev det timmar på Facetime och till slut sågs vi, det var väldigt oväntat.

Så Instagram blev Tinder?

– Precis, men det blev inte den där Tinderhetsen utan det blev roligt, vi föll för varandra utan att det var planerat. Det var fantastiskt.

Du jobbar i Bryssel, hur går det i och med att du har flickvän i Sverige?

– Vi har turen att Vega jobbar med eget bolag som hon kan sköta online, så hon kan åka med mig rätt ofta. Då har vi kvällarna ihop även om jag är Bryssel. Det är jätteskönt, annars är det tråkigt om man bara ses på helgerna.

Har ni firat jul tillsammans?

– Vi firade jul och även Hanukkah, jag har judiskt påbrå så därför gjorde vi det.

Har ni några framtidsplaner?

– Ja, jag har ju träffat mitt livs kärlek, jag är överlycklig. Det är också min bästa vän på samma gång. Jag kan tycka att sådana där ”det sa bara klick”-meningar är ganska "cheesy”, men det gjorde ju det! Planen är att vi ska flytta ihop, det blir hela paketet med den tjejen, det är henne jag har letat efter.

Då förmodar vi att du är väldigt kär?

– Ja, jag är jättekär. Det är en människa som ger mig energi och som jag blir glad av. Det är någon som man kan prata allvar med, men också bara skratta och fåna sig med. Jag är övertygad om att jag har hittat rätt.

Publicerad: