Tre åtalas för människorov och utpressning

Av: TT

Publicerad:
Tre män, i åldern 15 till 27 år, åtalas för att under hot tvingat en man att i olika poster överlämnat över 700 000 kronor. Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani / TT
Tre män, i åldern 15 till 27 år, åtalas för att under hot tvingat en man att i olika poster överlämnat över 700 000 kronor. Arkivbild.

Tre män, i åldern 15 till 27 år, åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för människorov och grov utpressning. I augusti trängde männen sig in i offrets lägenhet i Mariestad och med hot och slag tvingade de honom att följa med.

Under flera timmar höll de mannen instängd och pressade honom på pengar. Under hot har mannen i olika poster överlämnat över 700 000 kronor till de tre männen.

Åtminstone en männen har uppgett att han har anknytning till en kriminell motorcykelorganisation och bland beslagen finns en MC-väst.

De tre männen har olika uppfattning om det som skett. En erkänner brott, en annan erkänner människorov men inte inte utpressning och den tredje vidgår händelseförloppet men förnekar brott.

Dagen efter utpressningen har sedan två av de inblandade männen tillsammans med två andra personer, båda i 15-årsåldern, i sin tur rånat den tredje mannen som var med om kidnappningen. De kom då över smycken och en klocka värda drygt 25 000 kronor.

Därtill kommer ett åtal om synnerligen grov misshandel där två av de som deltog i rånet drygt tio dagar senare brutalt attackerat en av dem som deltagit både i människorovet och rånet. De två har bland annat bränt honom i ansiktet, slagit honom med en hammare och skurit av ett finger med en brödkniv.

Publicerad: