Biden får kritik – vägrar att svara på frågor

Publicerad 2021-03-11

Det har gått 49 dagar sedan Joe Biden tillträdde som president.

Sedan dess har det varit tyst.

Nu kritiserar media Biden för att inte ha hållit en öppen presskonferens med frågor och svar.

Det tog 20 dagar för Barack Obama och 27 för Donald Trump innan de höll en presskonferens där media tillåts få svar på alla möjliga frågor kring det nya presidentskapet. Det har nu gått 49 dagar för Joe Biden i Vita huset och han har fortfarande inte hållit någon presskonferens – eller meddelat datum för när den är tänkt att äga rum.

Flera amerikanska medier kritiserar Joe Biden för hans tystnad.

Washington Post, CNN och San Fransico Cronicle är två av de tidningar som kritiserat Bidens tystnad.

”Ställ er vid podiet”

”Ställ er vid podiet, mister President”, skriver San Fransico Chronicle.

Pressekreterare Jen Psaki är än så länge den enda som mött pressen dagligen. Men hon har undvikit svårare frågor och bett om att återkomma med information. Psaki har meddelat att Biden ska hålla presskonferens före utgången av mars. Men utan att kommentera om presidenten kommer att besvara öppna frågor, när han på torsdag ska hålla ett tal om att det då gått ett år sedan första coronanedstängningen i USA.

”Fokus är att få Amerika på fötter”

Under natten till onsdagen besökte Biden en järnaffär i Washington DC som fått ekonomiskt bidrag under pandemin. Men journalistskaran som samlats på platsen fick inga svar på sina frågor då heller.

– Hans fokus ligger på att få Amerika på fötter och samarbeta med all media, även de som inte var här i dag. Vi ser fram mot att lämna en tid för en kommande presskonferens, sa pressekreteraren, Jen Psaki när hon kommenterade händelsen.