Man gripen efter lägenhetsdrama

Publicerad 2020-11-05

Stort polispådrag utanför lägenhet i Gamla Limhamn på torsdagen.

En man greps vid 14.30-tiden på torsdagen efter en polisinsats i Gamla Limhamn.

– I samband med ett kontrollärende blev mannen hotfull mot polispatrullen och låste in sig i en lägenhet, säger Jimmy Modin, polisens presstalesperson.

Mannen är nu misstänkt för grovt hot mot tjänsteman.

Det var omkring 10-tiden på torsdagsförmiddagen som en polispatrull skulle kontrollera en man i Gamla Limhamn.

– I samband med kontrollärendet agerade mannen hotfullt mot patrullen och låste in sig i en lägenhet, säger Jimmy Modin, presstalesperson på polisen region Syd.

– Sedan dess har vi varit på platsen med flera resurser och försökt få honom att komma ut ur lägenheten, men det har han inte velat.

Ett stort polispådrag var vid lunchtid på torsdagen på plats i Gamla Limhamn i Malmö i samband med en insats mot en man som uppträtt hotfullt vid en poliskontroll. 

På bilder syns polispatruller använda en form av en trappa utanför lägenheten för att komma upp i fönsterhöjd. Efter omkring fyra och en halv timme tog sig polisen in i lägenheten och grep mannen.

En annan person befann sig i lägenheten, men ingen hotfull situation ska ha uppstått mellan personerna inne i lägenheten.

– Han var hotfull mot polisen, hela händelsen bestod av att vi ville att han skulle komma ut ur lägenheten, men han ville inte. Annars var det lugnt på plats.

Följ ämnen i artikeln