Man gripen efter lägenhetsdrama

Av: Frida Carlqvist

Publicerad:
Stort polispådrag utanför lägenhet i Gamla Limhamn på torsdagen.
Foto: Johan Nilsson/TT
Stort polispådrag utanför lägenhet i Gamla Limhamn på torsdagen.

En man greps vid 14.30-tiden på torsdagen efter en polisinsats i Gamla Limhamn.

– I samband med ett kontrollärende blev mannen hotfull mot polispatrullen och låste in sig i en lägenhet, säger Jimmy Modin, polisens presstalesperson.

Mannen är nu misstänkt för grovt hot mot tjänsteman.

Det var omkring 10-tiden på torsdagsförmiddagen som en polispatrull skulle kontrollera en man i Gamla Limhamn.

– I samband med kontrollärendet agerade mannen hotfullt mot patrullen och låste in sig i en lägenhet, säger Jimmy Modin, presstalesperson på polisen region Syd.

– Sedan dess har vi varit på platsen med flera resurser och försökt få honom att komma ut ur lägenheten, men det har han inte velat.

Foto: Johan Nilsson/TT
Ett stort polispådrag var vid lunchtid på torsdagen på plats i Gamla Limhamn i Malmö i samband med en insats mot en man som uppträtt hotfullt vid en poliskontroll. 

På bilder syns polispatruller använda en form av en trappa utanför lägenheten för att komma upp i fönsterhöjd. Efter omkring fyra och en halv timme tog sig polisen in i lägenheten och grep mannen.

En annan person befann sig i lägenheten, men ingen hotfull situation ska ha uppstått mellan personerna inne i lägenheten.

– Han var hotfull mot polisen, hela händelsen bestod av att vi ville att han skulle komma ut ur lägenheten, men han ville inte. Annars var det lugnt på plats.

Publicerad:

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

ÄMNEN I ARTIKELN