Kvinna överfallen i Malmö – vårdas på sjukhus

TT

Publicerad 2019-03-05

En kvinna har fått stickskador efter att ha överfallits av två män i Malmö. Arkivbild.

En kvinna i 60-årsåldern har skadats allvarligt efter att ha blivit överfallen av två yngre män i en park i Malmö på morgonen, uppger polisen för TT.

Kvinnan ska ha stickskador på övre delen av kroppen och på benen och vårdas nu på sjukhus. Skadorna är allvarliga men inte livshotande och polisen rubricerar händelsen som mordförsök alternativt dråpförsök.

Gärningsmännen ska vara okända för kvinnan och flera polispatruller och hundpatruller söker nu efter dem. Polisen uppmanar den som sett eller hört något att höra av sig med tips.

– Om någon sett något är vi tacksamma om man ringer till polisen. Vi har någon vittnesuppgift, men vi behöver fler, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen till TT.

Polisen kan i nuläget inte svara på vad upprinnelsen till överfallet är.

– Det kan vara så att det är ett rånförsök som gått överstyr, men det är inget vi vet säkert, säger Hans Lippens.

Med anledning av händelsen har en närliggande skola beslutat att hålla eleverna inomhus, skriver Expressen. Skolpersonal cirkulerar både inomhus och utomhus för att se till så att inga obehöriga personer befinner sig på skolområdet.

– Vi har resonerat, jag och flera kollegor, och kommit fram till att det är säkrast så, säger rektorn Magnus Meijer till tidningen.

Hur länge skolans dörrar ska hållas stängda kan han inte svara på i nuläget.

– Det beslutet tar vi i samråd med polisen, och när det i så fall är lämpligt.

Följ ämnen i artikeln