Nyöppningarna duggar tätt hos Mobilia

Publicerad:
Den nya delen, Torghuset, rymmer både nya och gamla verksamheter.
Foto: Atrium Ljungberg
Den nya delen, Torghuset, rymmer både nya och gamla verksamheter.

NYHETER

Nya restauranger, nya butiker och fler verksamheter för att bli en mötesplats.

Förändringens vindar blåser i köpcentrumet Mobilia.

– Det här är den som följer precis det som varit vår strategi. Det vill säga att vi inte bara har handel utan verkligen får fler verksamheter så att mötesplatsen Mobilia stärks, säger Anders Murmark, fastighetschef hos Mobilia.

Under sommaren har både husmanskostrestaurangen Svea Husmanskost och chilenska foodtrucken Paolita’s Streetfood öppnat upp på Mobilia. Restaurangen har tagit över lokalerna efter Kniv & Gaffel, som gick i konkurs i våras, medan foodtrucken gjort att matutbudet vuxit.

Precis som det annonserades tidigare i sommar kommer även restaurangen Torget 02 att öppna upp i oktober. De tar då över de lokaler där Fabriken tidigare huserade, och kommer ledas av Daniel Pembert och Tomas Gustafsson, vilka tillsammans vann Kock-VM 2014.

Torget 02 kommer att ha två inriktningar.

Dels som familjerestaurang med skånska råvaror och dels med att servera surdegspizzor.

Två nya butiker

– Det blir närproducerat även där, egen produktion av pizzadegar och så vidare. Det blir väldigt bra, tror vi, säger Anders Murmark, fastighetschef hos Mobilia.

Restaurangen kommer att vara belägen i köpcentrumets nya del, Torghuset. Befintliga företag som tidigare funnits på köpcentrumets andra plan har redan börjat flytten dit.

Sketchers och Yoogiboost flyttade i juli och kommer under hösten att följas av bland annat Intersport, Smycka och Specsavers. Den nya delen innebär även en del nyetableringar.

– De stora aktörerna där inne nu blir New Yorker och Deichmann. Det är två helt nya koncept för Mobilia, säger Anders Murmark.

Foto: Andreas Offesson/Atrium Ljungberg
Anders Murmark gläds över nyöppningarna.

Fler att vänta

Båda butikerna kommer att öppna upp torsdag 27 augusti och kommer längre fram att följas av fler nyetableringar.

– Det är inga större utan ett antal mindre som jag ser nu, säger Murmark.

Som tidigare känt kommer även Nordisk Film Bio att öppna upp fem biografsalonger, varav en 4DX-salong, i september och följs därefter av barnkulturhuset Funnys Äventyr under den första veckan i oktober.

– Det blir en stor kvartersfest - lite beroende på vad vi får, kan och vill göra - men den kommer vara under sista veckan i september och de första veckorna i oktober. Då kommer mycket av det nya att vara på plats, så att säga.

”I en jämn takt”

Det andra våningsplanet, som nu utryms på butiker, kommer framöver istället ha fokus på vård och hälsa. I oktober öppnar Mobilia Vårdcentral upp och månaden därpå flyttar Folktandvården Skåne in.

– Vi har ytterligare aktörer på väg in nästa år. Det kommer fyllas på på plan två i en jämn takt.

Med de många nyetableringarna, som alltså inte bara rör detaljhandel och restauranger, hoppas köpcentrumet kunna bli mer av en mötesplats och mindre av en galleria.

– Det har varit ett par stora förändringar tidigare men det här är den som följer precis det som varit vår strategi. Det vill säga att vi inte bara har handel utan verkligen får fler verksamheter så att mötesplatsen Mobilia stärks. Så att det blir en helhet som håller ihop det. Den här etappen är absolut en av de vi sett fram emot mest.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE