Pizzerian skänkte dagskassan till vården

Fick ihop över 60 000 kronor

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Det här var ett sätt att ge tillbaka till Sverige, menar Kadri Gümüs.
Foto: Kerstin Ericsson/Oskarshamns Annonsblad
Det här var ett sätt att ge tillbaka till Sverige, menar Kadri Gümüs.

Tisdagens dagskassa blev rekordstor för Pizzeria Viktoria i Oskarshamn. Nu skänker man hela summan, 60 470 kronor, till sjukhuset.

– Oskarshamns befolkning ska ha allt beröm, säger ägaren Kadri Gümüs.

En tisdag i september brukar inte vara någon speciell pizzadag. Pizzeria Viktoria i Oskarshamn brukar omsätta omkring 5 000 kronor en vanlig vardag, men den här tisdagen var annorlunda, rapporterar Barometern.

Genom att flera dagar i förväg annonsera att hela dagskassan skulle skänkas till Oskarshamns sjukhus lyckades pizzerian dra in rekordmycket pengar. Tio gånger mer än vanligt – och allt skänks nu till vårdens hjältar.

– Vi fick in 60 470 kronor. Vi kan fortfarande inte tro det. Det blev en otrolig succé och det är svårt att beskriva. Folk stod ute på gatan och köade för att köpa mat, alla ville hjälpa till. Vi bakade över 650 pizzor, säger pizzeriaägaren Kadri Gümüs till Aftonbladet.

”Lever bara ett liv”

Satsningen var inte coronarelaterad utan mer ett ”sätt att ge tillbaka”, som Kadri uttrycker det. Han kom till Sverige för 17 år sedan och har alltid längtat efter att kunna göra något stort för sjukvården.

– Man lever bara ett liv och man förlorar inget på att vara en god medmänniska. Om vi lyckades med det här, då borde större företag kunna göra ännu större saker. Alla kan göra något på sitt sätt, säger Kadri Gümüs.

Publicerad:

LÄS VIDARE