Brommablottaren anhållen – visade könet för barn

Uppdaterad 2021-04-07 | Publicerad 2021-04-03

Misstänkta blottaren i Bromma har gripits och anhållits.

Han misstänks ha visat könet för flickor flera gånger under långfredagen.

Mannen har nyligen släppts från fängelse där han avtjänade straff för våldtäktsförsök, enligt uppgifter till Aftonbladet.

En man som misstänks ha blottat sig för barn i Bromma i västra Stockholm har gripits och anhållits.

– Han är i 25-årsåldern och misstänks för sedlighetsbrott vid tre tillfällen på långfredagen. Fyra flickor är målsägande, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson på polisen region Stockholm.

Mannen ska ha slagit till i ungefär samma områden och visat sitt kön för barnen. Vid 16-tiden larmades polisen till Bromma efter att mannen blottat sig. Under kvällen fick polisen in ytterligare två liknande larm och en stor sökinsats inleddes i jakt på mannen.

Mannen misstänks ha blottat sig vid flera tillfällen.

Cyklade runt i mjukisbyxor och munskydd

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska han ha färdats på cykel. Vid samtliga brottstillfällen ska mannen ha varit klädd i bland annat mjukisbyxor och munskydd.

Enligt uppgifter till Aftonbladet släpptes mannen nyligen från fängelse efter att han dömts för att ha försökt våldta en kvinna som var ute och joggade.

Utreder koppling till liknande händelser

Även i torsdags larmades polisen till samma område efter att en man ska ha blottat sig. Det är ännu oklart om det rör sig om samma gärningsman.

– Han ska nu förhöras och vi ska utreda om han gjort sig skyldig till fler liknande brott, säger Helena Boström Thomas.

Följ ämnen i artikeln