Uppgifter: Vapen hittat efter mordet i Luleå

Publicerad 2021-08-01

Den 25-åriga kvinnan sköts ihjäl med flera skott på nära håll.

Efter det brutala mordet vid en badplats i Luleå har polisen nu hittat en pistol, enligt Aftonbladets uppgifter.

Nyligen dömdes den misstänkte till fängelse för ett brott där ett pistolliknande föremål hade använts – men som aldrig återfanns.

Flera samtal började komma in till polisen under fredagskvällen. Personer hade hört skottliknande smällar från Notviken i Luleå.

En 25-årig kvinna hade skjutits till döds.

Enligt uppgifter till Aftonbladet sköts kvinnan på nära håll med flera skott. Polisen misstänker att det handlar om någon form av uppgörelse och att kvinnan var den direkta måltavlan, enligt källor.

Morgonen därpå greps en man i 30-årsåldern och anhölls senare på sannolika skäl misstänkt för mord.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har polisen hittat en pistol i en gångtunnel ungefär 100 meter från brottsplatsen.

Uppgifter: Arbetar utifrån mordvapnet

På lördagskvällen spärrades en gångtunnel av i närheten av brottsplatsen. Enligt uppgifter till Aftonbladet hittades en pistol i en gångtunnel ungefär 100 meter från brottsplatsen.

Enligt uppgifter arbetar polisen utifrån att det är mordvapnet som hittades.

– Det kan jag inte kommentera, vi har gjort olika former av beslag och fortskrider med tekniska undersökningar. Platser spärras ofta av av polisen, huruvida det har något samband kan jag inte gå in på, säger Karin Markaberg, chef för utredningssektionen i polisområde Norrbotten.

Polisen har tidigare berättat att mannen och kvinnan inte hade en nära relation med varandra. Den misstänkte mannen är tidigare dömd för brott.

För bara en månad sedan dömdes han till 2,5 års fängelse för bland annat grov misshandel och grovt olaga hot.

– Det är väl inte så konstigt. Det finns en dom mot honom som inte vunnit laga kraft. Han är fälld i tingsrätten, det är överklagat och tingsrätten ansåg att han inte skulle vara häktad. Därför var han inte häktad, säger Magnus Müchler.

Nekar till brott

Enligt domen hade ett pistolliknande föremål använts vid brottet där även andra personer dömdes.

I domen står det att någon av dessa personer hållit i en pistol eller pistolliknande föremål och sedan riktat det mot målsägarna. I domen står det att brottet rubricerades som grovt olaga hot eftersom vapen använts i form av pistol eller pistolliknande föremål.

Vidare i domen står det att pistolen som användes inte hade återfunnits.

”Det är därmed inte utrett om det varit fråga om en ”riktig” pistol eller någon form av attrapp”, står det i tingsrättens bedömning.

Den misstänkte mannen nekar till brott.

– Vi får se vad utredningen tar vägen, säger den misstänktes försvarsadvokat Magnus Müchler.