Död kvinna hittad – polisen utreder mord

Publicerad 2020-12-29

Polisens tekniker på plats

En kvinna i 25–årsåldern hittades död i en bostad i Malmö under tisdagsmorgonen.

Polisen utesluter inte att hon dödats och man i 25–årsåldern har anhållits skäligen misstänkt för mord.

Tidigt på tisdagsmorgonen hittades en kvinna död i en bostad i Malmö. Polisen larmades om händelsen 05.22 på morgonen och utreddes som misstänkt mord.

Händelsen utreds som ett misstänkt mord.

– Vi kan inte utesluta brott. På grund av omständigheter på platsen har vi valt att inleda en förundersökning gällande mord, sa Katarina Rusin, presstalesperson vid polisregion Syd till Aftonbladet i morse.

Åklagare Magnus Pettersson uppger för Sydsvenskan att offret är en kvinna, som enligt tidningen är i 25–årsåldern.

– Det har påträffats en död kvinna i en lägenhet under tidiga morgonen. I lägenheten har det funnits ytterligare en person. Omständigheter på platsen gör att man fattar misstanke om att ett brott ligger bakom, säger kammaråklagare Magnus Pettersson till Sydsvenskan.

Senare under förmiddagen greps en man i 25–årsåldern som befann sig på platsen där den döda personen hittades. Han är anhållen skäligen misstänkt för mord., vilket är den lägre misstankegraden.

– Det förefaller finnas någon bekantskap mellan dem. Det kommer hållas ett antal förhör under de närmsta dagarna för att reda ut omständigheterna kring de här personerna. Deras relation, och vad som kan ha orsakat detta, säger Magnus Pettersson till tidningen.

Den tekniska undersökningen är genomförd, men bostaden är fortsatt avspärrad.

Kvinnans anhöriga är underrättade.

Följ ämnen i artikeln