Nobelfesten

Victorias klänning "en stilmässig fullträff"

Av: 

TT

NYHETER

Guld, volym och starka färger.

Årets Nobelkreationer hyllas för att ligga rätt i tiden.

Drottning Silvia gled på slaget 16.30 diskret men inte desto mindre elegant in i en crémefärgad klänning med guldbroderat liv, men det var – i vanlig ordning får vi väl säga – kronprinsessan Victoria som stal showen.

Färgvalet – svart – var måhända en smula otippat men den voluminösa klänningen i åttiotalsstil var ett rejält blickfång.

– En stilmässig fullträff, hon lyckas verkligen kombinera absolut trend med elegans, säger modeskribent och stylisten Frida Zetterström.

Även modeexperten Nina Campioni håller med

– Jättekul att både kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia tagit fasta på åttiotalstrenden och bär klänningar med volym.

Det är numera bara kungaparet och kronprinsessparet som får plats på podiet, vilket betyder att de övriga kungliga sitter längst fram i publiken på parkett. Och där utgjorde prinsessorna Madeleine och Sofia en rejäl färgklick i sina ceriserosa respektive turkosa klänningar. Helt rätt, enligt modeexperten.

– Starka färger har vi sett från Hollywood just nu så det känns jättekul att de anammar det, säger Nina Campioni.

Prinsessan Sofia lär själv ha varit med och skapat sin klänning tillsammans med designern Emelie Janrell. Även kronprinsessan bar svenskt, hennes svarta blåsa är ett verk av en av Sveriges just nu hetaste formgivare Selam Fessahaye.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Drottning Silvias 42 Nobelklänningar – och prinsessornas

ÄMNEN I ARTIKELN

Nobelfesten

Kronprinsessan Victoria

Nina Campioni

Prinsessan Sofia