Polisinsats på Norrtälje-anstalten

Uppdaterad 2020-04-16 | Publicerad 2020-04-15

Polisen har en pågående insats på anstalten i Norrtälje.

Polisen genomförde en flera timmar lång insats på anstalten i Norrtälje.

En intagen ska ha hotat kriminalvårdens personal med ett vapenliknande föremål.

– En person som befinner sig där är misstänkt för brott som har begåtts i dag, säger Anna Westberg på Stockholmspolisen.

Polisen genomförde under onsdagskvällen en stor insats på Norrtäljeanstalten, norr om Stockholm.

– Vi har resurser på plats. I nuläget kan jag inte säga mycket mer eftersom det är en pågående insats, säger Anna Westberg.

Enligt uppgift till Aftonbladet är det en intagen som hotat personal med ett vapenliknande föremål inne på en avdelning. Hotet ska ha föregåtts av att en annan intagen ska ha påkallat personalen uppmärksamhet för att få hjälp.

Den intagne med det vapenliknande föremålet ska också tidigare under sin tid på anstalten agerat hotfullt mot kriminalvårdens personal. Mannen är dömd för att ha riktat hot mot offentliga personer.

Händelsen ska ha inträffat en kort tid innan de intagna låses in för natten vid klockan 19, enligt uppgift till Aftonbladet.

Utanför anstalten kontrollerade poliser alla bilar som passerade anstalten och ett flertal hundpatruller var på plats samtidigt som deras helikopter cirkulerade över området.

Och en teori är att den intagnes agerande kan ha varit inledningen på ett flyktförsök, enligt uppgift till Aftonbladet.

Först vid 23.30-tiden kunde polisen ta kontroll över mannen som barrikaderat sig inne på en avdelning.

Polisen skrev vid 19.57 att det ska handla om en person som ”agerar hotfullt”.

– Det är en pågående insats så jag vet inte så mycket än så länge. Det är en person som har agerat på ett sådant sätt att polis har varit tvungna att tillkallas, säger Andreas Schander, kommunikatör på Kriminalvården

Norrtäljeanstalten. Bilden är tagen 2011.

Följ ämnen i artikeln