Studentflaken orsakar trafikstörningar i Stockholm

Av: Andreas Ekström

Publicerad:
Uppdaterad:

Det är rörigt i Stockholmstrafiken.

Studentflak och långhelg orsakar köbildningar runt om i huvudstaden.

– Jag uppmanar alla att ta hänsyn till varandra, säger Joanna Ljunggren, presskommunikatör på Trafikverket.

Det är studenttider bland Stockholms gymnasieskolor och under onsdagen rullade minst 90 flak genom stan, enligt Mitt i. På sina ställen orsakade studentflaken köbildningar och trafikproblem. Under dagen har det även varit en hel del småolyckor, dock inget allvarligt. Eva Nilsson, polisens presstalesperson, säger till Expressen att det är trafikkaos.

– Det är trafikkaos överallt. Det beror väl på att det är dagen före helgdag, folk tar bilen och krockar på olika ställen. Det har varit massor av trafikolyckor i dag och då blir det kö på nolltid. Det är viss irritation i trafiken, säger Eva Nilsson till tidningen.

1 av 3 | Foto: Björn Lindahl

När Aftonbladet ställer frågan om trafiksituationen och olycksläget inne i centrala Stockholm, ger Stockholmspolisens presstalesperson Towe Hägg ett annat svar:

– Jag tycker att du kan ta en cykel och cykla ut och kolla själv på gatan, säger hon.

Det är även en del semesterfirare ute i trafiken, då det är nationaldag under torsdagen. Trafikverket uppmanar bilister att ha koll på bilen framför och den bakom.

– Jag kan inte säga om några tider är bättre eller inte. Men däremot är det viktigt att visa hänsyn i trafiken och hålla hastigheterna. Hastighetsbegränsningen finns där av en anledning och de få sekunder man tjänar, det är inte värt det, säger Joanna Ljunggren.

Studentflak i Stockholm. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Studentflak i Stockholm. Arkivbild.
Publicerad:

LÄS VIDARE