Polisen efterlyser ligan som rånade Martin Björk

Publicerad 2022-02-10

Jakten på ligan som rånade programledaren Martin Björk i Stockholm går vidare, rapporterar TV 3:s Efterlyst.

Nu släpper polisen bilder på de misstänkta klockrånarna.

– Vi är väldigt intresserade av tips på om någon känner igen personerna, säger Helena Boström Thomas på polisen i region Stockholm.

En kvinna med en bukett blommor i famnen ringer på dörren. Hon säger att hon kommer med ett blombud.

När dörren öppnas hoppar beväpnade män fram och rånar lägenhetsinnehavaren. Rånbytena har varit värdesaker, bland annat dyrbara klockor av märket Rolex.

Flera grova brott

Det rör sig om två grova rån på Gärdet och på Östermalm, två försök till grova rån på Lidingö och i Huddinge, samt ett förberedelse till grovt rån på Östermalm.

Tillvägagångssättet i samtliga fall har varit detsamma.

På den övervakningsfilm polisen släppt syns en kvinna med en stor blombukett invid en dörr – bakom gömmer sig flera mörkklädda män. Känner du igen personerna? Hör av dig till polisen.

Polisen har i nuläget inga identiteter på gärningsmännen. Man önskar därför allmänhetens hjälp med att identifiera kvinnan som kommer med det fejkade blombudet och de beväpnade männen.

Polisen är även intresserad av andra uppgifter, skriver man. Till exempel var blombuketten kan vara inhandlad, eller iakttagelser som kan ha gjorts i samband med brotten.

– Polisen är väldigt angelägna om att identifiera de här personerna för att de är misstänkta för grova brott. Vi behöver allmänhetens hjälp här, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson på polisen i region Stockholm.

Programledaren Martin Björk ska vara en av de som drabbats av den fräcka rånligan, något han själv berättade om i ett inlägg på sociala medier.

Martin Björk drabbad

Enligt uppgifter till Efterlyst på TV 3 är programledaren Martin Björk en av de personer som rånats av ligan.

Björk berättade själv i ett inlägg på Instagram vad som hände, vilket Aftonbladet kunde rapportera om då.

”Fyra män med pistol tränger sig in i vår lägenhet i jakten på en klocka som dom visste att jag hade”, skrev han efter rånet.

”Vi mår under omständigheterna bra. Men traumat kommer för alltid leva i våra själar. Va rädda om er”, fortsatte han i sitt inlägg.

En sådan här Rolex-klocka blev Martin Björk av med.

Tidigare varningar

Polisen har även tidigare uppmanat ägare av exklusiva klockor att vara extra vaksamma.

Tillvägagångssättet har då enligt polisen varit att trevliga och sociala gärningspersoner tagit kontakt med brottsoffren och stulit klockan utan att ägaren märkt det.

Eller att man slagit till, vilket polisen i somras kallade för mindre vanligt, genom att följa efter personen med armbandsur in i ett trapphus och därefter rånat till sig den.

Vet du vem personerna på bilderna är? Kontakta polisen på telefon 114 14.

Efterlyst sänds på TV3, Viaplay och Viafree i kväll klockan 20.00.