Frank James riskerar livstid för skjutningen

Uppdaterad 2022-04-14 | Publicerad 2022-04-13

Den misstänkta tunnelbaneskytten Frank James har gripits av polis i New York, skriver CNN.

62-åringen har varit efterlyst sedan tisdagens skjutning i tunnelbanan i Brooklyn.

– Vi har honom, säger stadens borgmästare Eric Adams enligt kanalen.

Polisen har gripit den misstänkta tunnelbaneskytten Frank James som har varit efterlyst sedan tisdagens skjutning på en tunnelbana i Brooklyn. Minst 29 personer skadades i samband med händelsen, varav tio ska ha träffats av skott, men ingen vårdas för livshotande skador.

Tidigare uppgav polisen att mannen var en intressant person för utredning. Under onsdagen misstänktes han för attentatet innan han greps på kvällen, svensk tid.

Hittat hot på Youtube

Frank James är skriven på adresser i både Wisconsin och Philadelphia. Polisen har meddelat att man höjt säkerheten för borgmästaren Eric Adams efter att man hittat klipp på Youtube där den misstänka gärningspersonen ska ha hotat borgmästaren.

Rolling Stone skriver att i en videorna på Youtube ska Frank James ha sagt att han ”enkelt skulle kunna begå brott vid en tunnelbanestation utan att åka fast”.

I samband med gripandet har borgmästaren Eric Adams hållit en presskonferens.

– Kära New York-bor. Vi har honom. Vi har honom. Jag kan inte tacka männen och kvinnorna i New York city-polisen nog, eller de federala agenterna, vår statliga polis och larmoperatörerna till polisen, olika statliga och medicinska yrken, vi har honom, säger han enligt CNN.

Misstänks för terrorbrott

Nyhetsbyrån AP skriver att Frank James nu misstänks för terrorbrott.

Breon Peace, USA:s advokat för det östra distriktet i New York, säger att Frank James kommer att ställas inför rätta på flera punkter, bland annat för användande av farligt vapen för att orsaka död och allvarliga skador.

Enligt advokaten riskerar 62-åringen ett straff på upp till livstids fängelse, om han skulle dömas.