Stort pådrag vid fullt utvecklad brand

Publicerad 2020-11-28

Tio enheter kämpade under dagen med att tämja en brand i Upplands Väsby.

Flera hushåll i sexvåningshuset har evakuerats.

– Vi söker just nu igenom samtliga trapphus, säger Ola Russander på Storstockholms brandförsvar.

Flera enheter på plats i Upplands Väsby för att bekämpa branden

Tio enheter från räddningstjänsten försökte släcka branden som blossat upp av oklar anledning i en lägenhet i ett sexvåningshus i Väsbyskogen, norr om Stockholm.

– Branden är fullt utvecklad. Vi har satt in rökdykare och håller just nu på att se till att branden inte sprider sig vidare i huset, sa Tony Frank, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar, till Aftonbladet tidigare under dagen.

50 personer evakuerade

Flera trapphus är rökfyllda och ungefär 50 personer har evakuerats. Vid klockan 14.40 meddelar räddningstjänsten att branden är släckt, men att man kommer vara kvar med ”ganska många enheter” ett tag till.

– Vi kommer att vara kvar i någon timme till och säkerställa allt. Vi söker igenom samtliga trapphus och hjälper till med utrymning samt inrymning, så att de som har evakuerats från angränsande trapphus kan få komma tillbaka till sina lägenheter, säger Ola Russander på Storstockholms brandförsvar.

Utreder mordbrand

Räddningstjänsten lyckades förhindra att branden spred sig vidare från lägenheten, som bedöms vara totalförstörd.

I nuläget finns inga uppgifter om att någon ska ha kommit till skada under händelsen.

Det är ännu oklart vad som orsakat branden. Polis är på plats och avvaktar räddningstjänstens arbete innan man kan utreda händelsen, som rubriceras som mordbrand, vidare.