Satsar 1,2 miljoner – när bron firar 20 år

Av: Robert Rosén

Publicerad:
I sommar fyller Öresundsbron 20 år.
Foto: Erland Vinberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
I sommar fyller Öresundsbron 20 år.

I sommar fyller Öresundsbron 20 år.

Då blir det ett rejält firande i Malmö.

Kommunstyrelsen har beslutat att satsa 1,2 miljoner kronor.

Den 1 juli 2000 öppnade Öresundsbron upp under pompa och ståt. För att fira att det i sommar är 20 år sedan som bron öppnade kommer Malmö stad att arrangera en folkfest på Ribersborgs strand.

Kommunstyrelsen klubbade på onsdagen genom stadskontorets förslag om att Malmö stad tillsammans med Region Skåne ska ”planera, arrangera, marknadsföra och genomföra ett evenemang/konsert” den 1 juli.

Upp emot 10 000 besökare

Tanken är att folkfesten på Ribersborg ska rymma 5 000 - 10 000 besökare och Malmö stad kommer att satsa 1,2 miljoner kronor från kommunstyrelsens projekt- och utredningsanslag.

Förhoppningen från Malmö stads sida är att även Region Skåne ska bidra till finanseringen av evenemanget.

– Vi hoppas också på en samfinansiering med Region Skåne. Något regionalt beslut har inte tagits än men vi räknar med att hela potten inte kommer att behöva användas för Malmö stads räkning, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande, till Skånska Dagbladet.

Öresundsbron firar också

Vänsterpartiet var enda parti som reserverade sig mot beslutet i kommunstyrelsen.

Ledningen för Öresundsbron har själva meddelat att de den 1 juli kommer ha födelsedagsmarkeringar på både bron och betalstationen. Under temat ”Tillsammans bygger vi broar” kommer de även att porträttera olika typer av brobyggare och arrangera ett seminarium vid brofästet.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE