Trängselkaos på stränder – då flög budskapet förbi

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Termometern visade nästan 30 grader när badsugna flockades på stränderna i Halland. Då flög ett flygplan förbi med ett tydligt budskap: ”Håll ut – håll avstånd”.

– Det var läge att göra något extra, säger Jonas Olsson på Region Halland.

Rekordmånga besökare trängdes på stränderna i södra Sverige i helgen. På stranden i Tylösand i Halmstad samlades 40 000 besökare på lördagen. Region Halland var förberedda på högt tryck, och hade satt in flygreklam för att påminna folk om coronapandemin.

– Vi såg att det här skulle vara den sista stora turisthelgen och att det skulle vara väldigt fint väder. Vi fick indikationer på att det skulle komma väldigt mycket folk och då tänkte vi att vi skulle nå ut till fler, för att få dem att hålla avstånd, säger Jonas Olsson, verksamhetsansvarig för regionens besöksnäringsavdelning Visit Halland.

Det flygande budskapet, fotograferat på Västra stranden i Halmstad.
Foto: Läsarbild
Det flygande budskapet, fotograferat på Västra stranden i Halmstad.

På lördagen och söndagen, när det var som flest besökare, flög budskapet förbi de halländska stränderna. ”Håll ut – håll avstånd” kunde badgästerna läsa på himlen.

– Det var ett fint och bra budskap. Alla på stranden kollade, säger en läsare till Aftonbladet.

Foto: Region Halland
Jonas Olsson, verksamhetsansvarig för Visit Halland.

”Tappat respekten”

Om det hjälpte mot trängseln är oklart, men Jonas Olsson menar att hallänningarna generellt sett tagit pandemin på allvar.

– Känslan är att det fungerat bra. Folk har hållit avstånd. Men nu i slutet har man börjat tappa respekten lite. Det var därför vi använde det budskapet, säger han.

Tänker ni göra samma sak i helgen?

– Nu är det väldigt många som börjar jobba och beläggningen går ner på hotellen. Det är färre besökare, men vi får diskutera det nu i början på veckan. Om vi tror att det slår till i helgen så är det mycket möjligt att vi gör det igen, säger Jonas Olsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE