Efter skjutningen i Örebro – polisen går upp i stabsläge

Publicerad 2020-07-16

Under onsdagskvällen sköts en man i 30-årsåldern till döds i stadsdelen Väster i Örebro.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska personen vara ledare för ett kriminellt nätverk.

Efter händelsen har polisen gått upp i stabsläge.

Det var strax före klockan 23 på onsdagen som polisen fick larmet om en skottlossning på Väster i Örebro. På plats hittades en person död på en parkering. De livräddningsförsök som gjordes var förgäves och polisen har inlett en förundersökning om mord.

En person har dött efter en misstänkt skottlossning i Örebro.

Under natten knackade polisen dörr i området och en teknisk undersökning görs på brottsplatsen under dagen. Man kommer också att genomföra ytterligare dörrknackningar och förhör.

Enligt polisen är det en omfattande utredning.

– Vi har rätt många patruller på plats fortfarande. Just nu har vi tekniker i området och arbetet på plats kommer pågå idag och under hela kvällen, säger Johan Wallenus, vakthavande befäl på polisen i Bergslagen till Aftonbladet.

Ledare för kriminellt nätverk

Offret är en man i 30-årsåldern som är känd av polisen sedan tidigare. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det vara en av ledarna för ett kriminellt nätverk.

Polisen klassar mordet som en särskild händelse och under torsdagen fattade man beslut om att gå upp i stabsläge.

– Det här är en särskild händelse. Det finns omständigheter som gör att det finns anledning att gå upp i stabsläge. Jag vill inte vidareutveckla det just nu, säger Stefan Wickberg, pressinformatör vid polisen.

Ingen person har i nuläget gripits misstänkt för mordet.

Följ ämnen i artikeln