Högt tryck när getyoga drar igång

Publicerad 2020-07-10

Det är många som vill träna bland killingar.

Kanske till och med för många.

För när 4H i Gränby nu låter sina getter möta yogande Uppsalabor för första gången är det kölista som gäller.

– Vi började med att lägga ut två datum och de var fulla på bara några dagar. Sedan har det fortsatt att rulla in folk på kölista, säger Julia Adriansson, aktivitetsledare vid 4H Gränby Uppsala.

Gården har lagt ut ett tredje datum och enligt aktivitetsledaren är ännu fler på gång. Hur många återstår att se eftersom de ännu inte vet hur mottagandet bli. Det är första gången de arrangerar yoga i gethagen.

– Det är helt nytt här på Gränby, men vi har kopierat konceptet från gårdar i Halland bland annat. Nu håller vi tummarna för att vädret och getterna är på bra humör och får se om folk vill gå flera gånger eller en gång för att det är kul. Det här är en rolig form där man både får träna och vara nära djuren. Det tror jag lockar många.

”Det är verkligen något för alla. Man behöver inte ha gått på yoga innan eller vara intresserad av det”, säger Julia Adriansson, aktivitetsledare vid 4H Gränby.

Är inte blyga av sig

Hur getterna reagerar återstår och se, men inför passet rekommenderar gården deltagarna att lämna smycken hemma och att sätta upp håret eftersom getterna gärna nafsar på dem.

– De är jättesociala och nyfikna. Speciellt de här getterna. De är väldigt vana vid människor och tycker att det är jätteroligt när det kommer folk så jag hoppas att de ska gilla den här formen också.

– Vi tänker att vi har med mammorna i hagen. De brukar inte hoppa upp på folk, men killingarna blir lite modigare när de är där.

Fyra mammor med en eller två killingar var kommer vara i hagen med 30 deltagare och två instruktörer.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln