Så blir vädret i helgen – ”Ser ovanligt lovande ut”

Publicerad 2020-06-12

Räkna med badväder i helgen när både värmen och solen behåller greppet om Uppsala.

Fram med solhatten, badbyxorna och grillen. Men var försiktig med det sistnämnda.

Helgen bjuder nämligen på strålande väder i Uppsala. Men det torra vädret innebar också en extrem brandfara i skog och mark.

Det blir både varmt och soligt i helgen, och enligt meteorologen Mikael Sjöstrand på Klart.se ser värmen ut at vara här för att att stanna.

Faktiskt även över midsommarhelgen.

– Den ser ut att bli kvar länge, och det ser ovanligt lovande ut även inför midsommarhelgen, säger Mikael Sjöstrand som dock har lite regn i sikte.

– Vi har ett lågtryck som ligger ute i Östersjön, men det är just nu lite svårt att säga vilken väg det tar – och hur mycket regn det blir. Förmodligen kommer det dock att dra in en del regn på onsdag och torsdag, men till midsommarhelgen är det fina vädret tillbaka igen.

Glöm regnrocken på midsommar.

Blåsten fortsätter någon dag till

De kraftiga vindbyar som lite har terroriserat Uppsalaborna de senaste dagarna ser ut att hålla sig kvar under både fredagen och lördag, men sedan ska även den lugna ned sig.

– Blåsten kommer att fortsätta, men på onsdag avtar den och då kommer det också att kännas varmare. Annars blir det mestadels sol och värme som kommer att dominera, och temperaturen kan nå upp till 25–26 grader. Möjligen något varmare på söndag, fortsätter Mikael Sjöstrand.

– Varmt och soligt blir det även på måndag och tisdag i nästa vecka, men sedan återstår det att se hur det blir med lågtrycket. Men tanke på den extrema brandrisk som råder just nu vore det i alla fall bra med lite regn.

Tänk på brandfaran som just nu är extremt hög i skog och mark.

Följ ämnen i artikeln