Ung man hittad död i skärgården

Publicerad 2019-10-24

En man i 25-årsåldern har hittats död ute på en ö i Göteborgs skärgård.

Tecken på att mannen blivit utsatt för fysiskt våld gör att polisen misstänker att han blivit mördad.

För några veckor sedan ska han själv ha skickat ett meddelande på Snapchat där han berättar att han utsatts för en grov misshandel, rapporterar GP.

Larmet om dödsfallet kom vid 13-tiden på torsdagen. Ambulans ryckte ut och snart tillkallas även polis till bostaden på Hönö i Göteborgs skärgård.

”Mannen konstateras vara avliden och omständigheter på platsen gör att ambulanspersonalen vill ha polis till adressen”, skriver polisen på sin hemsida.

Oklara omständigheter

Sjöpolisen samt ytterligare patrull kallades till bostaden, som spärrades av.

Eftersom omständigheterna kring dödsfallet är oklara har polisen inlett en en förundersökning gällande misstänkt mord alternativt dråp.

– En avspärrning på adressen där mannen hittades avliden är gjord och nu ska en teknisk undersökning genomföras. Det är det vi kommer att göra initialt, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Tre till förhör

Vid 15:45 hade polisens kriminaltekniker påbörjat sitt arbete, samtidigt som dörrknackning inletts i området. Polisen finns kvar på Hönö i trygghetsskapande syfte under kvällen.

Tre män har hämtats till förhör i ärendet. De släpptes senare, uppger polisen på sin hemsida strax före klockan 20.

Polisen meddelar även att en rättsmedicinsk undersökning kommer att genomföras för att kunna fastställa vad som orsakat mannens död.

Berättade om misshandeln

Enligt Göteborgs-Posten har den unge mannen berättat för flera personer i sin närhet att han blivit misshandlad under sommaren.

Framför en bild på sig själv, som spridits på Snapchat, ska han ha skrivit en text där han namnger flera av de personer som ska ha misshandlat honom, rapporterar tidningen.

Följ ämnen i artikeln