The New Yorker

Medieprofil avstängd efter att ha onanerat på videomöte

Jeffrey Toobin: Jag trodde att kameran var avstängd

Av: 

Elle Kari Karlsson

NYHETER

Tidningen The New Yorker stänger av juristen och medieprofilen Jeffrey Toobin efter att han onanerat under ett videomöte.

Zoom-mötet var en simulering av det stundande presidentvalet, där Toobin spelade domstolsväsendet.

Den 60-åriga juridiska experten har bett om ursäkt för det ”pinsamt dumma misstaget”.

På måndagen meddelade tidningen The New Yorker att de stängt av skribenten Jeffery Toobin, som även är en av USA:s främsta juridiska analytiker.

Orsaken: att han onanerat under ett videomöte med medarbete från tidningen och radiokanalen WNYC. Detta var VICE först med att rapportera.

Under mötet, som gick ut på att planera bevakningen av det stundande presidentvalet, ska Toobin ha bytt till ett annat samtal under en diskussionspaus. Enligt två anonyma källor som deltog ska det andra samtalet ha varit ”videosamtalens motsvarighet till telefonsex”.

Samtidigt fortsatte mötesdeltagarna som att inget var fel, enligt en källa. När Toobin återvände till mötet var han omedveten om vad som precis hänt, enligt källan.

Medieprofilen Jeffery Toobin har stängts av från sitt arbete på tidningen The New Yorker. Detta efter att ha onanerat i bild under ett videomöte.

Trodde att kameran var av

”Jag gjorde ett pinsamt korkat misstag och trodde att jag inte hade kameran på. Jag ber om ursäkt till min fru, familj, vänner och kollegor”, sa Toobin i ett uttalande på måndagen.

“Jag trodde att jag hade stängt av ljudet. Jag trodde inte att någon på mötet kunde se eller höra mig”, tillade han.

En talesperson för The New Yorker, som Toobin skrivit för i över 25 år, sa i ett uttalande att ”han stängts av under tiden som ärendet utreds”.

Under videomötet spelade de framstående New York-profilerna rollerna av olika politiker. Jeffery Toobin representerade domstolarna, skribenten Masha Gessen spelade president Trump.

"Jag är ganska säker på att Toobin inte insåg att folk kunde se honom”, sa hon i en intervju. ”Jag misstänker att han trodde att han var frånkopplad och att inte alla hade återvänt till samtalet”.

60-årige Toobin är även juridisk expertkommentator för nyhetsbolaget CNN. Bolaget sa i ett uttalande att Toobin, som arbetat för CNN sedan 2002, ”har begärt ledigt under tiden han hanterar ett personligt problem, vilket vi har godkänt.”

 

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Shoppa här!

Tidningen The New Yorker stänger av juristen och medieprofilen Jeffrey Toobin efter att han onanerat under ett videomöte.
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

The New Yorker

USA

Masha Gessen

CNN

New York